Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Problem z dostosowaniem strony do IE
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Joshio
Mam problem ze stroną w Internet Explorer, w przeglądarkach: Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Safari strona chodzi bez zarzutów.

Pierwszy problem zaczyna sie przy centrowaniu strony

1. #bg {
  2. background:url(../images/bg.png) center;
  3. height:1020px;
  4.  
  5. }

1. W pozostałych przeglądarkach główny div jest na środku ale w IE jest po lewej stronie - próbowałem róznych rzeczy jednak nie pomogło strona ciągle jest po lewej stronie.
Jak wycentrować strone w IE?

2. Mam funkcje:
  1. #logo{
  2. height:136px;
  3. width:297px;
  4. background:url(../images/logo.png);
  5. margin-top:15px;
  6. float:left;
  7. display:block;
  8. outline:none;
  9. }

1. #logo:hover{
  2. opacity:0.91;

Z tego co wyczytałem aby hover: opacity działało na IE dopisuje się:
  1. filter:alpha(opacity=50);

Gdy dopisałem efekt nie działa...

3. Następnym problemem jest slider nivo-slider który nie działa prawidłowo na IE z każdym sliderem sa problemy na IE?

4. Czy jest skrypt który rozpoznaje przeglądarkę i np. w przypadku FF i innych przełącza na index a w przypadku IE na index2?
CuteOne
1. margin: 0px auto
2. jaka wersja IE?
3. niestety microshit już tak ma :/
4. $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] lub w htaccess http://www.htaccesstools.com/articles/dete...edirect-iphone/
b4rt3kk
1. Centrowanie strony

Jeśli chcesz by jakiś element był na środku, to element nadrzędny musi mieć text-align: center. Jeśli dobrze zrozumiałem, w Twoim przypadku jest to body. By wszystkie inne bloki nie miały również centralnego ułożenia tekstu ustawiasz left dla wszystkich divów.

1. body {
  2. text-align: center;
  3. }
  4.  
  5. div {
  6. text-align: left;
  7. }

2. Nie wiem, która wersja IE, ale na 8 działa bez problemu. Kwestia deklaracji wersji HTML i innych rzeczy w nagłówku.

3. Nie wiem, ja tam wole pisać własne slidery jak zajdzie potrzeba. Przynajmniej wiem co i jak działa.

4. Nie potrzebujesz dwóch indexów raczej, a odpowiedni arkusz stylów w przypadku IE.

1. <!--[if IE]>
  2. <link rel="Stylesheet" type="text/css" href="style/style-for-ie.css" />
  3. <![endif]-->
Joshio
Cytat
4. Nie potrzebujesz dwóch indexów raczej, a odpowiedni arkusz stylów w przypadku IE.

1. <!--[if IE]>
  2. <link rel="Stylesheet" type="text/css" href="style/style-for-ie.css" />
  3. <![endif]-->

Wystarczy wpisać dokładnie ten kod w head aby działało? Strona może być w html czy musi być w PHP?
viking
To są komentarze warunkowe dla IE
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms...v=vs.85%29.aspx
b4rt3kk
Cytat(Joshio @ 8.11.2012, 17:06:17 ) *
Wystarczy wpisać dokładnie ten kod w head aby działało? Strona może być w html czy musi być w PHP?

Dokładnie, tak jak mówi viking. Jest to kod HTML interpretowany tylko przez IE, w tym przypadku wczyta zawartość innego arkusza stylów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.