Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Efekt menu jQuery...
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
ksenonlogin
Witam

Chodzi mi o efekt na tej stronie: http://www.owocni.pl/, w momencie przewijania menu się zmniejsza i przechodzi w block z fixed.

Nie wiem jak coś takiego osiągnąć, może nie dokładnie ale w sytuacji przewijania jak wywołać efekt np animacji.

Z góry dzięki za wskazówki
toffiak
Menu ma cały czas ustawione position: fixed, w czasie przesuwania dodawane jest tylko dla niego klasa .sticky.
Dla elementów których rodzicem jest element .sticky wykonywane jest przejście (CSS Transition), menu jest zawężane, elementy menu np: "Usługi i realizacje" także dlatego widać efekt uciętego "Zobacz jak pomagamy".
Kontakt telefoniczny zamienia się z wyszukiwarką za pomocą zmienionych wartości dla "top".

Taki sam efekt można także uzyskać bez pomocy CSS.
ksenonlogin
Tak, ale wykonuje się to za pomocą jakiejś czynności - tu wszystko się zaczyna przez ruch kursorem, tak samo mamy jak w jQuery użyjemy "click" które powoduje np. funkcję, bądź słynne "onclic".

Wszystko co napisałeś to wiem, jednak jak nazywa się funkcja bądź co odpowiada za wykonanie funkcji w sytuacji przewijania strony?
Oczywiście nie musi to być tak jak na tej stronie, może to być jQuery - mi jest obojętne, jednak nie wiem jak wywołać działanie przy przewijaniu.
viking
Skoro masz stronę na której jest coś, co działa a ty tego efektu potrzebujesz wypadało by zerknąć w źródło. Np plik common.js i poszukać sticky.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.