Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]problem z jedną linijką
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dyndzio
Witam mam problem, czy ktoś może mi wskazać co tu jest nie tak?

<li><a href="'<?php echo "<script type=\"text/javascript\" src=\"/facepuke/_themes/default/scripts.js"></script>; ?>Facebook Login</a></li>

tak raczkuje z PHP smile.gif) biggrin.gif
CuteOne
Jeżeli chcesz zapobiec błędom składni, ściągnij sobie jakieś IDE np. NetBeans, które podświetlą powstałe błędy.
dyndzio
Potrzebuje pomocy tylko z tą linijką, js mam już stworzone, tylko mi sie strona crashuje jak wrzucam tą linijke.. sad.gif( notepad++ nie pokazuje mi błędów składniowych neistety
markonix
A po co to jest w ogóle w PHP?
Nie możesz tego wkleić po ludzku?
sowiq
Masz błędy składniowe, ale mniejsza z tym, bo CuteOne już Ci napisał jak je znaleźć.

Nie wiem tylko co chcesz osiągnąć. Jeśli Twoja linijka byłaby składniowo poprawna, to w wyniku jej działania dostałbyś mniej-więcej taki kod HTML:
  1. <li><a href="'<script type="text/javascript" src="/facepuke/_themes/default/scripts.js"></script>Facebook Login</a></li>

Nawet kompletny laik może zauważyć, że nie ma on sensu. A druga sprawa, że zamykanie tego kawałka "HTML" w tagi PHP nie ma żadnego sensu.
dyndzio
Może inaczej:

<ul>
<?php $user->userTemplateInfo('
<li>Witaj, Nieznajomy!</li>
<li><a href="'.$rewrite->login.'">Logowanie</a></li>
<li>
<?php echo "<script type=\"text/javascript\" src="/facepuke/_themes/default/scripts.js"></script>;</li> ta linijka mi sie nei zgadza, chce, zeby to byl odnośnik do logowania przez facebook, js juz przygotowalem i wrzucilem. HELP PLEASE exclamation.gif

<li><a href="'.$rewrite->register.'">Rejestracja</a></li>',

'<li>Witaj, #LOGIN#!</li>
<li><a href="'.$rewrite->profile.'">Profil</a></li>
<li><a href="'.$rewrite->inbox.'">Wiadomości ('.$inbox->get_new_pms($user->userInfo('id')).')</a></li>
<li><a href="'.$rewrite->favorites.'">Ulubione</a></li>
<li><a href="'.$kernel->host().'/?logout=true">Wyloguj się</a></li>');
?>
</ul>

Chce osiągnąc "button pop up" do logowania przez facebook.
b4rt3kk
Wrzuciłeś to jako argument funkcji? Tu prawie żadna linijka się nie zgadza.

1. <ul>
  2. <?php
  3. $content = '<li>Witaj, Nieznajomy!</li>
  4. <li><a href="'.$rewrite->login.'">Logowanie</a></li>
  5. <li><script type="text/javascript" src="/facepuke/_themes/default/scripts.js"></script></li>
  6. <li><a href="'.$rewrite->register.'">Rejestracja</a></li>
  7. <li>Witaj, #LOGIN#!</li>
  8. <li><a href="'.$rewrite->profile.'">Profil</a></li>
  9. <li><a href="'.$rewrite->inbox.'">Wiadomości ('.$inbox->get_new_pms($user->userInfo('id')).')</a></li>
  10. <li><a href="'.$rewrite->favorites.'">Ulubione</a></li>
  11. <li><a href="'.$kernel->host().'/?logout=true">Wyloguj się</a></li>';
  12.  
  13. $user->userTemplateInfo($content);
  14. ?>
  15. </ul>
dyndzio
Spróbuje jeszcze raz, mam js który ma powodować popupa do logowania na stronę przez facebook, chce umieścić odnośnik do tego pop upu a jeżeli nie w ten sposób to żeby się pojawiał automatycznie po włączeniu strony.
Nie wiem jak to zrobić niestety, każda pomoc się przyda
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.