Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problemy z ezpublish
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
oli
Witam,

właśnie co stworzyłem stronę z uzyciem EZpublisha. Na moim kompie działa bez zastrzeżeń (win_xp, php 4.3.7, mysql). Niestey po skopiowaniu plików na serwer mojego provider'a dostaję komunikaty:

Kod
Error: eZINI    Sep 10 2004 16:21:44    

Couldn't create cache file 'var/cache/ini/31419a726aba2739636dc78c306f8c67.php', perhaps wrong permissions
Error: eZDebug::writeFile    Sep 10 2004 16:21:44    

Cannot open log file 'var/log/error.log' for writing
The web server must be allowed to modify the file.
File logging for 'var/log/error.log' is disabled.
Error: eZMySQLDB    Sep 10 2004 16:21:44    

Connection error: 1044: Access denied for user: 'oli@micro-java.com' to database 'microjava'

Couldn't create cache file 'var/cache/ini/6869dbc70dbb656edab892ae40f22b60.php', perhaps wrong permissions
Timing:  Sep 10 2004 16:21:44    

Module start 'content'
Warning:  Sep 10 2004 16:21:44    

User not found, returning anonymous
Error: eZDebug::writeFile    Sep 10 2004 16:21:44    

Cannot open log file 'var/log/warning.log' for writing
The web server must be allowed to modify the file.
File logging for 'var/log/warning.log' is disabled.
Warning:  Sep 10 2004 16:21:44    

User not found, returning anonymous

Couldn't create cache file 'var/cache/ini/c50ad699cb82f9a0c81f0d516174d492.php', perhaps wrong permissions

i tak dalej... Dziwią mnie on jednak, albowiem można wywnioskować ze źle ustawiłem uprawnienia plików na serwerze (a serwer stoi pod windowsem, a więc nie powinno być tego problemu). Poza tym nie chce się również połączyć z bazą danych, a parametry są dobrze ustawiione.

Jakieś pomyśły?
Luke
Cytat
właśnie co stworzyłem stronę z uzyciem EZpublisha. Na moim kompie działa bez zastrzeżeń (win_xp, php 4.3.7, mysql). Niestey po skopiowaniu plików na serwer mojego provider'a dostaję komunikaty:

i tak dalej... Dziwią mnie on jednak, albowiem można wywnioskować ze źle ustawiłem uprawnienia plików na serwerze (a serwer stoi pod windowsem, a więc nie powinno być tego problemu). Poza tym nie chce się również połączyć z bazą danych, a parametry są dobrze ustawiione.

Z Twojego tekstu wynika, ze serwer providera dziala pod kontrola systemu windows ... w co nie chce mi sie zbytnio wierzyc ... Popros administratora o uruchomienie skryptpu modfix.sh, ktory znajduje sie w katalogu bin/modfix.sh ... To najszybszy sposob przydzielenia wlasciwych praw dostepu dla katalogow ... Co do bazy danych to upewnij sie czy wpisane sa wlasciwe dane w pllikach site.ini.append.php
oli
Cytat
Z Twojego tekstu wynika, ze serwer providera dziala pod kontrola systemu windows ... w co nie chce mi sie zbytnio wierzyc ...

No niestety taka jest prawda, całość działa pod Windą ( phpinfo() )

Cytat
Popros administratora o uruchomienie skryptpu modfix.sh, ktory znajduje sie w katalogu bin/modfix.sh

No raczej pod windą go nie uruchomi

Cytat
Co do bazy danych to upewnij sie czy wpisane sa wlasciwe dane w pllikach site.ini.append.php

ok, sprawdzę to, powinno pomóc

P.S. Skontaktowałem się z administratorem. Ponoć na najnowszym Windows Serverze można ustawiać prawa dostępu do plików podobne jak w Linuxie (exclamation.gif). Niestety, z mojego ftp'a tego zrobić nie mogę sad.gif
Luke
Cytat
Niestety, z mojego ftp'a tego zrobić nie mogę

W takim razie popros admina, zajmie mu to 1,5 min. Bo problem ewidentnie lezy w zlych prawach dostepu ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.