Cytat(markonix @ 22.11.2012, 00:31:02 )

Tak z ciekawości co chcesz przetestować bo nie za bardzo rozumiem jakie wnioski wyciągniesz z tego, że Twój bot założy 1000 kont jak równie dobrze możesz je sam założyć skoro to Twój serwis.
A może jednak nie chodzi o testy tylko coś mniej etycznego na co wskazuje konto na forum założone tylko w celu napisania tego, a nie innego tematu

konkretnie chcę dokładnie przetestować Event Tracking w Google Analytics(a także kilka innych rzeczy), używam
biblioteki za pomocą której mogę komunikować się z Google Analytics wykorzystując PHP, a nie javascrip(jest to dużo wygodniejsze, ponieważ w tym przypadku mogę dokładniej śledzić zdarzenia). Moim zdarzeniem(event), jest zarejestrowanie się na serwisie. Żeby jednak dokładnie przetestować, potrzebuję więcej wywołanych zdarzeń, więc chciałbym w jakiś sposób zautomatyzować.
Nie chcę tego używać do żadnych spamerskich celów, ale wiem, że nie macie podstaw żeby mi ufać, więc już przed zakładaniem tematu, spodziewałem się, że możecie mi nie pomóc z powodu takich obaw. Rozumiem to oczywiście.
Akurat podczas pisania tego posta,
znalazłem rozwiązanie. Skoro używam PHP do interakcji z Google Analytics, to mogę przecież napisać funkcję która, stworzy konta w pętli, i z każdym nowym kontem wyśle do GA Event ukończonej rejestracji. Jako, że serwis jest opaty na Wordpress mogę wykorzystać jego Corn'a do powtarzania tej funkcji np. co godzinę. W ten sposób co godzinę będzie wywoływana funkcja tworząca ileś tam nowych kont i wysłała eventy do GA. Co prawda żeby funkcja się wywołała muszę wejść na stronę przynajmniej raz w ciągu godziny, ale to nie jest aż taki wielki problem.
Także temat uznaję za zamknięty.