Mam problem jak w temacie.
Tworzę na swojej stronie mapę z Google Maps API v3. Do dodawania markerów używam funkcji:
function dodajMarker(wspolrzedne,idPunktu) { var marker = new google.maps.Marker({ position: wspolrzedne, map: mapa, }); // dodanie markera var infowindow = new google.maps.InfoWindow(); google.maps.event.addListener(marker, 'click', function() { var markerContent = '<div class="infoWindow">Bla Bla</div>'; infowindow.setContent(markerContent); infowindow.setZIndex(1); infowindow.open(mapa,marker); }); //dodanie do markera chmurki }
Tutaj wszystko działa pięknie, ale jak chcę użyć opcji MarkerClusterer ( http://google-maps-utility-library-v3.goog...le_example.html ) to już nie jest tak kolorowo.
Tworzę kod:
var wspolrzedneArray = []; var idPunktuArray = []; var ArrayMarkerClusterer = []; function dodajMarkerTest(wspolrzedneArray,idPunktuArray) { for (x = 0; x < wspolrzedneArray.length; x++){ var latLng = wspolrzedneArray[x] var marker = new google.maps.Marker({ position: latLng, map: mapa, }); ArrayMarkerClusterer.push(marker); } var mcOptions = {gridSize: 50, maxZoom: 10}; var markerCluster = new MarkerClusterer(mapa, ArrayMarkerClusterer, mcOptions); }
No i tutaj już "za Chiny" nie wiem jak dodać
google.maps.event.addListener(marker, 'click', function());
żeby chmurki wyświetlały się prawidłowo. Pomoże ktoś