generowane mogą być tak ładnie(efekt antialiasing) niestandardowe czcionki?
Pawel_W
28.11.2012, 16:47:18
to zwykłe złudzenie, uzyskanie za pomocą dodania text-shadow
qbas-s
28.11.2012, 17:19:11
tylko, że w kodzie nie mogę się dopatrzeć deklaracji nowego fonta.
Jeśli to złudzenie to w moim przypadku ten sposób nie zda egzaminu: mam ozdobną czcionkę, cienką i jakby było tego mało to pochyloną :/ W photoshopie łanie wygląda na stronie już nie. W akcie desperacji jestem skłonny obrazki powstawiać zamiast fontów
można jeszcze próbować z obracaniem tekstu o 0.0001 deg, ew. jakieś rozmycia - poszukaj tego w necie pod hasłem css antialiasing
qbas-s
28.11.2012, 21:32:39
Twoja metoda nie działa mi, zresztą próbowałem tego wcześniej. Chyba wypróbowałem wszystkie sposoby prócz generowania za pomocą flash bo nie jestem zwolennikiem tej metody. Z text-shadow też testowałem ale efekt niezadowalający. Nawet chciałem generować czcionki za pomocą cufon ale niestety moja czcionka nie przeszła przez generator.
W ostateczności zostało mi zastąpienie czcionki obrazkami. Na szczęście dużo tego nie ma bo jedynie menu....
Pawel_W
28.11.2012, 23:59:29
raczej nie ma takiej opcji żeby czcionka nie przeszła przez generator Cufona, zdarzyło mi się to może raz w ciągu kilku lat ale to był problem z plikiem, na pewno wszystko robisz dobrze?
qbas-s
29.11.2012, 10:38:23
większość czcionek przechodzi przez cufona ale ta akurat nie. Wyskakuje coś w stylu że autor czcionki nie wyraził zgody na takie przetwarzanie lub coś w tym stylu.