Zrobiłem tak :
if($_POST == TRUE)
{
foreach($_POST as $key => $val){
}
}
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Mam kolejny problem a mianowicie po wysłaniu formularza tekst że odpowiedź jest prawidłowa pojawia się po kilka razy, wiem że to jest spowodowane tym że najpierw while robi pętlę potem foreach kończy pętlę i potem od nowa while aż skończą się wyniki w while, tylko że nie wiem jak inaczej ułożyć te pętle , żeby sprawdzał wyniki ($val z $Prawidlowa).
<form method="post" action="adresowanie.php">
<?php
if($_POST == TRUE)
{
$a == 0;
$sql = "SELECT * FROM `pytania` WHERE `Kategoria` LIKE \"Adresowanie%\"";
$wynik = mysql_query($sql); /* Zapytanie sql do bazy i zapisanie wyniku w $wynik */ {
foreach($_POST as $key => $val){
if($linia["Prawidlowa"] == $val){
echo 'Zadanie nr ',++$a,' zostało rozwiązane prawidłowo.<br>'; }
}
}
}else{
$sql = "SELECT * FROM `pytania` WHERE `Kategoria` LIKE \"Adresowanie%\"";
$wynik= mysql_query($sql); /* Zapytanie sql do bazy i zapisanie wyniku w $wynik */ $a = 0;
{
echo '<p><b>Zadanie ', ++$a, ' :</b></p>'; echo '<p>',$linia["Tresc pytania"],'</p>'; echo '<input type="radio" name="',$linia["Nr"],'" value="A">',$linia["OdpA"],'</input><br>'; echo '<input type="radio" name="',$linia["Nr"],'" value="B">',$linia["OdpB"],'</input><br>'; echo '<input type="radio" name="',$linia["Nr"],'" value="C">',$linia["OdpC"],'</input><br>'; echo '<input type="radio" name="',$linia["Nr"],'" value="D">',$linia["OdpD"],'</input>'; }
echo '<p><input type="submit" value="Gotowe" /></p>'; echo '<p><input type="reset" value="Wyczyść formularz" /></p>'; }
?>
</form>