próbowałem zrobić taki myk, że po uruchomieniu jakiegokolwiek routingu uruchamiany jest zawsze konstruktor klasy, a on wywołuje mi metodę setExistingColumns(), w której mam:
$entityManager = $this->getDoctrine()->getEntityManager(); $this->existingColumns = $entityManager->getClassMetadata('BundleName:Users')->getFieldNames();
Lecz niestety otrzymuję błąd:
Kod
Fatal error: Call to a member function has() on a non-object in F:\WORK\author\bundleName\vendor\symfony\symfony\src\Symfony\Bundle\FrameworkBundle\Controller\Controller.php on line 191
Ta metoda tyczy się linii 191:
public function getDoctrine() { if (!$this->container->has('doctrine')) { throw new \LogicException('The DoctrineBundle is not registered in your application.'); } return $this->container->get('doctrine'); }
Moim zdaniem takie coś jest nierealne, ponieważ chcę to uruchomić poza metodą, która ma przypisany routing, ale mogę się mylić, stwierdzam to po tym, że w każdej innej metodzie typu indexAction taki myk działa.
Czy jest możliwość zrobienia tego żebym nie musiał 100x powtarzać kodu w każdej metodzie, która ma przypisany do siebie routing ?