Przerabiam od jakiegoś czasu pewną aplikację internetową (CMS) napisaną w Symfony 1.4 tak, by mogła dodatkowo obsługiwać język angielski. Korzystam z wbudowanego i18n, przetłumaczyłem interfejs, przetłumaczyłem odpowiednie tabele (przerobiłem je tak, że w jednej tabeli zostawiłem pewne informacje, w drugiej umieściłem odpowiednie id, dodałem kolumnę 'culture' oraz kolumny z treściami), zgodnie z poradnikiem na stronie Symfony. O ile interfejs, zmiana języka i spora część treści działa fajnie, tak formularze już nie. Domyślam się, że je też należy przełożyć na i18n, ale nie mam pojęcia, od czego mógłbym w tym momencie zacząć. Gdy próbuję uruchomić przykładową podstronę z formularzem, otrzymuję błąd przy renderowaniu widoku dla modułu:
Kod
500 | Internal Server Error | InvalidArgumentException
Widget "name" does not exist.
[...]
2. at sfForm->offsetGet('name')
in SF_ROOT_DIR/apps/frontend/modules/itemAdmin/templates/itemSuccess.php line 21 ...
Widget "name" does not exist.
[...]
2. at sfForm->offsetGet('name')
in SF_ROOT_DIR/apps/frontend/modules/itemAdmin/templates/itemSuccess.php line 21 ...
'name' to nazwa jednej z kolumn, które w tym formularzu są edytowane. Mógłby ktoś mnie jakoś pokierować, co powinienem przerobić, aby owe formularze jakoś ruszyły? Męczę się z tym już prawie tydzień, bez skutku. Gdyby potrzebne były dodatkowe informacje, piszcie.
EDIT: Czy może inaczej, w jaki sposób działa funkcja embedI18n()? Nigdzie nie mogę znaleźć konkretnego opisu, jak ją wykorzystać.
Pozdrawiam.