mam taki oto kodzik:
<?php if($_GET['cmd'] == 'news') { if($_GET['od'] == '') { $od = 1; } $x1=$od*$opcja['newsy']-$opcja['newsy']; $x2=$od*$opcja['newsy']; $q = \"SELECT * FROM newsy ORDER by id DESC LIMIT \".$x1.\",\".$x2; $q = \"SELECT * FROM adminz WHERE id =\".$rr[autor]; if(!$rr['tekstcd'] == '') { $wiecej = ' | <a href=\"index.php?cmd=newscd&id='.$rr[id].'\">wiecej</a>'; } else{ $wiecej = ''; } $autor = '<a href=\"mailto:'.$rz['mail'].'\">'.$rz['nick'].'</a>'; if(!$rr['zrodlo'] == '') { $zrodlo = ' | <a href=\"'.$rp['adres'].'\">'.$rp['nazwa'].'</a>'; }else{ $zrodlo = ''; } $main .= '<table cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" border=\"0\" bgcolor=\"#FFFFFF\" align=\"center\" width=\"500\"> <tr><td>'.$rr['nazwa'].'</td></tr> <tr><td>'.$rr['tekst'].'</td></tr> <tr><td>autor: '.$autor.$wiecej.$zrodlo.'</td></tr> </table><br />'; } // od tad mi nic nie wyswietla to jest porciowanie :) wiecie linki 1 2 3 itd. $link = 'index.php?cmd=news'; nawigacja($od, $opcja['newsy'],$num, $link, 'wstecz','dalej','..'); $main .= $nawigacja; } ?>
to funkcja od porciowania

<?php function nawigacja($od, $na_stronie, $lacznie, $link, $wstecz, $dalej, $rozdzielacz) { $nawigacja=\"\"; if($od>0) $nawigacja.=\"<A Href=\"$link&od=\". ($od-$na_stronie) .\"\">$wstecz</A>$rozdzielacz\"; if($stron>1) { for($strona=0; $strona<$stron; $strona++) { if($strona<3 || $strona>=$stron-3 || ($strona>=($od/$na_stronie)-1 && $strona<=($od/$na_stronie)+1)) { if($strona==($od/$na_stronie)) $nawigacja.=\" [\". ($strona+1) .\"] \"; else $nawigacja.=\" <A Href=\"$link&od=\". ($strona*$na_stronie) .\"\">\". ($strona+1) .\"</A> \"; } else $nawigacja.=\".\"; } } if($lacznie>$od+$na_stronie) $nawigacja.=\"$rozdzielacz<A Href=\"$link&od=\". ($od+$na_stronie) .\"\">$dalej</A>\"; return $nawigacja; } ?>
wyswietla mi
news
news
news
a powinno
news
news
news
linki od porciowania