<?php $HTTP_GET_VARS ?>
oto kodzik
<?php $where = $HTTP_GET_VARS['cmd']; ( \"news\" => \"news.inc\", \"clan_history\" => \"clan_history.inc\", \"clan_members\" => \"clan_members.inc\", \"nbkadi\" => \"nbkadi.inc\", \"nbkmatus\" => \"nbkmatus.inc\", \"nbkmody\" => \"nbkmody.inc\", \"nbkfrantz\" => \"nbkfrantz.inc\", \"nbkgaret\" => \"nbkgaret.inc\", \"nbkiker\" => \"nbkiker.inc\", \"clan_matches\" => \"clan_matches.inc\", \"clan_awards\" => \"clan_awards.inc\", \"sponsoring\" => \"sponsoring.inc\" ); if ($allowed_values[$where] != '') { include(\"main.inc\"); include(\"$allowed_values[$where]\"); include(\"stopka.inc\"); } else { include(\"main.inc\"); include(\"news.inc\"); include(\"stopka.inc\"); } ?>
pierwszego pliku czyli index.php ktory wszystko wczytuje mam maly problem albowiem w pozniejszej fazie strony dyrektywa odnosnie linku do jakiegos dzialu wyglada nastepujaco
<a href="index.php?cmd=clan_members" target="_parent">link do clan members</a>
a chcialem zrobic tak aby byla mozliwosc
wejscia do clan members > nastepnie wybor jakis (przykladowo czlonek nbkadi) i klikniecie nbkadi i aby pojawila sie strona nbkadi.inc a link aby byl w takiej formie
<a href="index.php?cmd=clan_members?id=nbkadi" target="_parent">nbkadi</a>
czyli chodzi o ?id=cosik
Jest ktos w stanie mi pomoz co mam jeszcze zmienic w glownym index.php aby dzialalo ?id=jakis_inc