Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co po "PHP i MySQL Tworzenie Stron Vademecum Profesjonalisty wydanie IV"
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kiepski96
Siema, jestem w trakcie nauki z książki "PHP i MySQL Tworzenie Stron Vademecum Profesjonalisty wydanie IV".
Czym mam się zająć potem ?
Czy od razu przejść do nauki jakiegoś frameworka, czy polecacie przed tym jeszcze jakąś książkę?
usb2.0
zanim framework porządnie sobie sprawdz obiektówke bo bez tego raczej fw nie pójdzie
a generalnie polecam internet zamiast ksiazek:P ja przynajmniej tak wole
kiepski96
Ja będę się uczył z ebooków, taki sposób mi przypadł do gustu smile.gif
stud3nt
Książka "PHP. Obiekty, wzorce, narzędzia" to jedna z niewielu zgodnie tutaj polecanych książek. Świetnie uczy programowania projektowego i metod - a jak już ktoś dobrze opanuje obiektówkę, to frameworków nauczy się z palcem w nosie.
Evinek
Ja Ci mogę polecić abyś zaczął pisać jakiś prosty CMS jeśli podstawy ogarniesz.
Na początek zwykłe logowanie + newsy. Wtedy, jak będziesz miał problem, to szukasz w internecie informacji na dany temat i próbujesz rozwiązać go. Później Ci się to spodoba i będziesz wymagał więcej i więcej. Wtedy zaczniesz ulepszać tego CMS'a aż do tego momentu kiedy zrozumiesz, że musisz na nowo go napisać. Potem znów napiszesz go ładnie, ale będziesz wymagał jeszcze więcej. Weźmiesz się za programowanie obiektowe, wzorce i wtedy za frameworki ( i pewnie własnego ).
kiepski96
W wakacje chcę z kumplami napisać grę przeglądarkową związaną z naszym wspólnym hobby. Czy jest szansa abyśmy jej nie napisali na frameworku aby nadawała się do korzystania przez innych ludzi ? To by było naszym celem do rozwoju, a przy okazji nauczylibyśmy się zaawansowanego php wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.