Mam pewien problem. Mam na stronie pole autocomplete dane do pola pobierane są z bazy mysql. Wszystko działa poprawnie jak pobieram dane tylko z jednego pola bazy danych. Chciałbym przerobić ten skrypt w ten sposób żeby można było w polu autocomplete umieścić kilka zmiennych. Pobawiłem się trochę metodą prób i błędów i napisałem linijkę która jest na końcu kodu (ta zakomentowana) wyświetla mi kilka zmiennych ale na niektórych pozycjach po wyborze interesującego nas tekstu pole się samo czyści. Może ktoś wie jak temu zaradzić?
else require_once('classes/CMySQL.php'); $sParam = $GLOBALS['MySQL']->escape($_GET['q']); // escaping external data switch ($_GET['mode']) { case 'xml': // using XML file as source of data $oXmlParser = xml_parser_create('UTF-8'); xml_parse_into_struct($oXmlParser, $sFileData, $aValues, $aIndexes); xml_parser_free( $oXmlParser ); $aTagIndexes = $aIndexes['ITEM']; foreach($aTagIndexes as $iTagIndex) { $sValue = $aValues[$iTagIndex]['value']; } } break; case 'sql': // using database as source of data //$sRequest = "SELECT `country_name` FROM `s85_countries` WHERE `country_name` LIKE '%{$sParam}%'"; $sRequest = "SELECT * FROM `towar` WHERE `nazwa_towaru` LIKE '%{$sParam}%'"; $aItemInfo = $GLOBALS['MySQL']->getAll($sRequest); foreach ($aItemInfo as $aValues) { //echo $aValues['nazwa_towaru']. "@ " .$aValues['jm']. ", " .$aValues['stan']."\n"; } break;}