Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Różnorodność opcji w jednym kodzie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
RGrandi
Witam, nie wiedziałem jak to nawet zatytuować o co mi chodzi mianowicie, uczę się od podstaw HTML bo kiedyś umiałem ale zapomniało mi się co nie co więc zaczynam od nowa.
Mianowicie mam dwa pytania, na jednej stronie jest darmowy kurs HTML i tam jest o tabelach, i tutaj rodzi się moje pierwsze pytanie. Gdy tworzę tabele i wpisuje jej parametry, czy bedzie po lewej, obramowanie, kolor tla, marginesy itp czy to moze byc zapisane w jednej linijce?

CODE
<TABLE align="left" border="1" cellpading="20">

Chodzi mi o to czy te wszystkie parametry tabeli moga być w jednym wpisane <table ? czy np musze osobno jak chce ustawić prawei wszystkie parametry?

Druga sprawa czytałem na tej stronie ze mozna ustawić większe marginesy itp ale gdy ustawiam tak u siebie cellpading np na 10 to nic sie nie zmienia w tabeli.

Przepraszam za tak błache pytania ale nie mam jak się tego w inny sposób dowiedzieć smile.gif
memory
Już nie tworzy się stron na tabelach

Poczytaj ten kurs jak dziś się tworzy

http://kurs.browsehappy.pl/

Odp. Tak w jednej lini
RGrandi
Wiem wiem że sie nie robi na tabelach ale jak chce na swojej stronie np. wynik z ostatnich sparingów itp podać a chce w takiej własnie tabeli zrobić a to niestety nie działa.

Tak samo zastanawia mnie tez jedno, jak ktoś na stronie umieszcza coś po prawej po lewej stronie doslownie gdzie chce a mi takie coś nie wychodzi przy uzyciu tego align itp. jak np zrobić menu strony w jakiejs ramce zrobionej z obrazka, da się tak zrobić w HTML czy to juz PHP?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.