mam problem otóż mam plik new_post.php:
<?php include (".../include/settings.admin.php"); if (isset($_POST['dodaj_news'])) { echo dodaj_news();} ?> <div id="contentText"> <div id="content"> <head> <link rel="stylesheet" href="style/forms.css" type="text/css" media="screen" /> </head> <form method="post" id="myForm" action="new_post.php"> <p> </p> <p> </p> <input name="plik" type="file" /> </form>
i plik settings_amin.php:
<?php include("settings.php"); include("admin.sessions.php"); function dodaj_news() { $plik_tmp = $_FILES['plik']['tmp_name']; $plik_nazwa = $_FILES['plik']['name']; $plik_rozmiar = $_FILES['plik']['size']; $folder="/upload/"; $path_file = $folder.$plik_nazwa ; echo "Plik: <strong>$plik_nazwa</strong> o rozmiarze <strong>$plik_rozmiar bajtów</strong> został przesłany na serwer!"; mysql_query("insert into news values('','".$_POST['title']."', '".$_POST['messages']."', now(), '$path_file')") or die (mysql_error()); }else{ } ?>
Prosił bym o zerknięcie na kod od wgrywania plików na serwer, nie wiem dlaczego ale nie działa cały czas piszę Nie udało się przesłać pliku.
Proszę o pomoc z góry dzięki