Witam,
Jestem tu nowy i tez kompletnie nowy w swiecie PHP i architekury www. Na programowaniu C i SQL sie znam.
Chcialby uzyskac pomoc w zrobieniu lub zlecic odplatnie cos takiego (Quiz):
1. strona www na ktorej sa pytania QUIZowe: 1dno pytanie na 1dnej stronie (wybor odpowiedzi przy uzyciu: radiobutton, checkbox, lub text) i potem guzik NEXT by przejsc na kolejna strone z kolejnym pytaniem
2. pytan jest 40
3. jak osoba zakonczy odpwiedzi to wyswietla mu sie ile jest dobrych ile zbych odpowiedzi (PHP zawiera logike zliczenia dobrych i zlych) i pokazuje Wynik typu "Rezultat 15/40"
4. jesli osoba chce to moze zostawic na koniec Quizu swoj email i wowczas jej odpowiedzi i email musza sie zapisac do bazy (w jakims formacie ktory pozniej mozna odczytac by moc skomentowac)
Tak wyglada +- 80% projektu.
widzialem na www sa przyklady uzycia FORM z checkboxami i radiobuttonami, nie wyglada to skomplikowanie. Ogarne sam.
widzialem monostwo przykladow dostepu do MySQL - tez wyglada to prosto. Ogarne sam.
... ale poniewaz nie mam doswiadczenia z PHP i www architekturami, zabezpieczeniami, CSS, brak mi wiedzy by rozsadnie cos takiego zaplanowac, zaprojektowac, rozlozyc na pliki i rozpoczac. Nie wiem nawet czy HTML+PHP jest do czegos takiego najrosadniejsze.
Prosze o rade jak z czyms takim ruszyc, do kogo sie odezwac.
pozdrawiam i dziekuje.