Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Dodawanie filmów z Youtube
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
xmen491
Witam,
Na mojej stronie www (strona typu kwejk) istnieje możliwość dodawania tematów,a w nich filmików,
jednak nie zamierzam wydawać dużo pieniędzy na serwer, więc postanowiłem, zeby byla mozliwosc jedynie dodawania
filmikow z youtube, ale czasami na tych filmikach są reklamy, i tu pojawia się problem.
Jaki macie pomysł, aby tego uniknąć?
1Czy jest jakiś skrypt, dzięki któremu, użytkownik dodaje filmik (normalny plik avi mpg itp.)przez moją stronę, a ten filmik zapisuje się na moim koncie youtube,
i potem dany temat z filmikiem, jest poprostu tematem z filmikiem z mojego konta youtube.

2.Czy istnieje możliwość, aby jak osoba wklei link do filmiku z youtube, zamiast dodawania go przez uploader, aby skrypt zapisał ten film i dodał na mój kanał, i poprostu
ten link co osoba podała zmieni się na link tego samego filmiku ale juz z mojego kanału?

Czy takie coś jest legalne, jezeli ja nie zamierzam na tych filmikach wstawiać sam reklam?
pitu
Youtube posiada otwarte API, tutaj masz przykład uploadu filmu na Youtube:
https://developers.google.com/youtube/2.0/d...ploading_Videos
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.