Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][HTML]Lokalny server odczytuje nieistniejący plik.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Night123
Witam , udało mi się postawić lokalny server 127.0.0.1 i nawet dobrze szło aż do momentu kiedy zmieniłem zawartość pliku index.html usunąłem testowy tekst "parapapapa" , a on nadal jest myślałem , że to wina tego , że mam w swoim folderze kopie zapasowe więc i je usunąłem. Starej wersji już nie ma , a plik nadal jest czytany

PS:Restartowałem setki razy VetrigoServ , żeby sprawdzić czy to nie przez to...
jackraymund
może usuń dane podręczne przeglądarki
Night123
Próbowałem , i nic...
grzes999
Może masz ten plik gdzieś indziej. A usunąłeś tylko z jednego miejsca.
Bo nie ma możliwości, żeby był wczytywany plik, którego fizycznie nie ma.
sajegib
sprawdź ściezkę do pliku w kodzie
_Borys_
Po wyświetleniu sprawdź w przeglądarce "informacje o stronie" lub podobne, tam powinna być ścieżka do pliku, napewno gdzieś jest ten plik albo w cache przeglądarki albo innym miejscu.

Poza tym niektóre edytory php po poprawce uruchamiają pliki jako tymczasowe i pod inną nazwą np. ~index.php, ~~index.php, to tylko przykład i może jeszcze tego używa przeglądarka.
Night123
Kod
  1. <body bgcolor ="#F5FFFA">
  2. <font size ="2">
  3. <h1 align= center>Wresling Life</h1>
  4. <h1><a href="http://127.0.0.1/Home/register.php">Załóż Konto!</h1></a>
  5. </font>
  6. </body>

Lokalizacja folderu www
file:///C:/Program%20Files/VertrigoServ/www/Home/

Odziwo gdy odpalam tak , że klikam na plik i z komputera to jest to "Załóż Konto"

Przeszukałem kompa i nic nowego nie ma.
sajegib
upewnij się, że

Cytat
file:///C:/Program%20Files/VertrigoServ/www/Home/

Tylko w tym kataogu trzymasz te pliku.

Spróbuj przez inną przeglądarkę - może coś poszło nie tak przy usuwaniu pamięci przeglądary?
viking
Sprawdź w konfiguracji Apache (a widzę po zdjęciu że panel tego serwera ma coś takiego jak logi) jakie i czy są błędy, a później spróbuj zedytować plik httpd.conf albo coś podobnego (przejrzyj wszystkie pliki .conf jak vhosts.conf do jakiego folderu kieruje dana główna domena.
Night123
Działa , musiałem jeszcze raz usunąć pamięć podręczną CCleanerem ohmy.gif , dzięki wielkie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.