Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Upload dużych plików
Forum PHP.pl > Forum > PHP
gothan
Witam

Mam prosty skrypt do uploadu plików na serwer. Problem zaczyna się gdy potrzeba wysłać plik np 50mb. Potrzebuję, aby w trakcie uploadu wyświetlał się napis "trwa ładowanie" albo coś w tym styu (szczytem marzeń byłoby, gdyby poazywał postęp np. w procentach) a dopiero po zakończeniu transferu wyświetlił komunikat o zakończeniu. Jeśli ktoś miałby pomysł jak to sprawnie zrobić byłbym bardzo wdzięczny. O ew. odpowiedzi prosiłbym na maila (dominik@kucma.com.pl)

Z góry dzięki
wassago
jak chcesz odp na maila to przy pisaniu posta masz takie checkbox do zaznaczenia " powiadamiaj o odpowiedziach poprzez Email" - a nie nam tu zawracasz glowe ze chcesz odp na meila.
SHiP
Hmm.. Ja bym tutaj uzył JavaScript (moga być błędy - pisze z pamięci smile.gif )

do taga form dopisz
Kod
<form onSubmit="window.open('trwa.php');">

Tutaj uwaga smile.gif Poszukaj sobie składnie windows.open bo ja jej zbytnio nie pamiętam :]
W pliku trwa.php pisz coś w stylu "Prosze czekać uploadowanie trwa...."
Teraz gdy plik się skończy uploadować użyj polecenia
Kod
window.close
aby zamknąć okno z trwa.php Tutaj trzeba podać identyfikator :] Poszukaj sobie gdzies arta o popupach tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.