Przejrzałem forum i wiem, że temat już był wałkowany ale nigdzie nie mogłem znaleźć przykładowego skryptu wysyłającego emaile,
bo chciałbym go porównać z moim i dowiedzieć się czy mój jako tako nadaje się do tego zadania.
Otóż mój skrypt do wysyłania wygląda tak:
napisałem go po swojemu - skrypt wysyłać wysyła mejle, ale do końca nie wiem czy tak to się robi, mam na myśli pobieranie adresów email z bazy i wysyłanie wiadomości w pętli 'while'

skrypt uruchamiany jest cronem co 10min i wysyła 100 mejli jednorazowo, w bazie znajduje się 1000 mejli, czyli w ciągu 100minut powinien wysłać wszyskie, ale czasami dostaje wiadomosc raport z wykonania harmongramu: " UWAGA! Wykonywanie komendy zostało zatrzymane z powodu przekroczenia limitu czasowego!"
bardzo proszę o sugestie, uwagi
<?php include('Mail.php'); include('Mail/mime.php'); $sql = "select login, id, email from users where wyslane = '' limit 100"; { $user = $row['login']; $emal = $row['email']; $id_eml = $row['id']; if (validate_email($emal) == true) { $text = "Tresc wiadomosci"; $subject = "Temat wiadomosci"; $from = "Kontakt<kontakt@jakas_domena.pl>"; $to = $emal; $message = new Mail_mime(); $message->setHTMLBody($text); $message->setTXTBody($text); "text_charset" => "utf-8", "html_charset" => "utf-8", "head_charset" => "utf-8"); $body = $message->get($mimeparams); "To" => $to, "Subject" => $subject, "Reply-To" => $visitor_email); $headers = $message->headers($extraheaders); 'auth' => true, 'username' => "username", 'password' => "password")); $mail = $smtp->send($to, $headers, $body); if (PEAR::isError($mail)) { $sql1 = "update users set wyslane = 'e' where id = '$id_eml' limit 1"; } else { $sql1 = "update users set wyslane = '1' where id = '$id_eml' limit 1"; } } else { $sql1 = "update users set wyslane = '0' where id = '$id_eml' limit 1"; } } ?>