Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: szkolenie z niebezpiecznika
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
sazian
Witam,
zastanawiam się nad zapisanie się na szkolenie organizowane niebezpiecznik.pl(http://niebezpiecznik.pl/szkolenia/atakowanie-ochrona-www/?st).

Tylko pojawia się jedno zasadnicze pytanie czy warto(?) wszak tanie to to nie jest smile.gif
czy ktoś był na tym szkoleniu i mógłby się podzielić wrażeniami ?
redeemer
Nie byłem, ale uważam, że cena jest zupełnie z kosmosu i nastawiona raczej na firmy wysyłające tam swoich pracowników. Zresztą śmiało mogę założyć, że wszystko czego tam Cię nauczą jest wiedzą ogólnodostępną w internecie (zwłaszcza w języku ang). Z drugiej strony to jeśli chodzi o "papierek", to uważam, że jest dosyć konkretny, bo co byśmy o Koniecznym złego nie powiedzieli to, wraz ze swoich portalem jest bardzo rozpoznawalny (medialnie również, zresztą często ich cytują). Tylko czy tutaj chodzi o papier (bo w końcu po szkoleniu dostaje go chyba każdy) ?
pyro
Interesują Cię sieci komputerowe czy metody ataków na webaplikacje?

// EDIT

Nie zauważyłem w linku smile.gif

Sam nie byłem, chociaż też chciałbym swego czasu. Mam znajomego, który był na tym szkoleniu. Z tego co od niego słyszałem i czytałem, dużo stawia się na praktykę. Według mnie to najlepsza droga do posiadania wiedzy. Tylko cena w ogóle nie wiem skąd wzięta. Tak jak wspomniał poprzednik - organizatorzy raczej nastawieni głównie na zarobek, zwłaszcza że np. jak czytałem po spisie treści nie mają tam raczej nic, czego bym już nie wiedział.
sazian
nie zależy mi na papierku tylko na wiedzy, wiedzy praktycznej którą mógłbym wykorzystać na co dzień w pracy.

Co do kosztów to rzeczywiście są duże ale myślę że będę mógł liczyć na częściowy lub pełen zwrot od pracodawcy
pyro
No to jeżeli masz dofinansowanie przynajmniej 50% i niedużą wiedzę co do zagadnień w spisie treści, to według mnie warto.
misterowy
eeee ... lepiej już chyba coś takiego: SPAM
pyro
Cytat(misterowy @ 17.02.2013, 03:19:36 ) *
eeee ... lepiej już chyba coś takiego: /ciach/

Hmm... to jak już to według mnie lepiej już http://www.biostudio.pl/kurs-masazu-paleczkami-bambusowymi/ .

Kolejny co się urwał nie wiadomo skąd i czytać nie umie. Widzisz jakiś związek pomiędzy tematyką z linku autora tematu, a treścią z Twojego linku?

Co jest? Wygląda na to, że te wszystkie teorie spiskowe są jednak prawdziwe i ludziom do jedzenia zaczynają czegoś dosypywać, co sprawia, że przestają umieć czytać i stają się coraz głupsi.
ohm
Ale pan Misterowy ma za zadanie spamić linkiem i gówno go obchodzi o co chodzi wink.gif
niebezpiecznik
Cytat(sazian @ 16.02.2013, 19:38:54 ) *
nie zależy mi na papierku tylko na wiedzy, wiedzy praktycznej którą mógłbym wykorzystać na co dzień w pracy.
Co do kosztów to rzeczywiście są duże ale myślę że będę mógł liczyć na częściowy lub pełen zwrot od pracodawcy

Cześć

Z lekkim poślizgiem ale mam nadzieję, że odpowiedź co nieco wyjaśni. Szkolenie jest nastawione na praktykę (80% czasu to ćwiczenia), praktykę od przeglądu narzędzi niezbędnych pentesterowi webaplikacji po szukanie błędów i ich naprawianie, bo o ile szkolenie zorientowane jest na "offensive" security, to jednak nie zapominamy o tym, żeby przekazać wiedzę jak błędów się wystrzegać :-) Opinie uczestników możesz przeczytać na stronie, średnia z ok. 3 000 uczestników to 9.47/10 -- czyli chyba nieźle wink.gif

Natomiast co do ceny, to są one dość standardowe, jeśli chodzi o praktyczne, techniczne szkolenia specjalistyczne dla IT - i jak zauważył któryś z przedmówców, szkolenia są kierowane do firm (rzadko pojawiają się na nich osoby prywatne). Jeśli pracodawca nie zechce pokryć kosztów i będziesz zgłaszał się jako osoba prywatna, to napisz do marta @ niebezpiecznik, daje się łatwo socjotechnicznie podejść i udziela sowitych rabatów wink.gif)) Jeśli pracodawca nie widzi korzyści w wysłaniu Cię na szkolenie, też napuść na niego Martę, potrafi pokazać, dlaczego warto :-)

PS. Osoby prywatne (studenci i uczniowie) wchodzą na nasze szkolenia bez VAT-u.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.