Rejestrację, Logowanie, Czytanie newsów, Dodawanie newsów, dodawanie komentarzy, czytanie komentarzy.
Jako, że na codzień nie używam frameworków, głownie pracuję z grami viawww gdzie się to nie sprawdza(ze względu na to, ze gry nastawione są na wysoką wydajność).
Zastanawiam się nad w miarę prostym rozwiązaniem takich sytuacji jak:
1) Wspólny kod headera dla kilku modułów. W taki header musiałby wejść jakiś model który pobierze informację o o użytkowniku. Automatycznie jak model musiałby też wejść kontroler. Kontroler musiałby być aby nie zaburzyć architektury wzorca MVC z której wynika, że Model komunikuje się z kontrolerem który dopiero komunikuje się z widokiem.
2) Wyświetlenie newsów, albo jednego newsa i pod nim komentarzy? Trzeba by było zrobić chyba 2 kontrolery które będą odpowiedzialne, za osobne rzeczy? Czy może jeden kontroler który będzie kontrolował 2 rzeczy, ale co jeśli będę chciał wyłączyć możliwość dodawania komentarzy to wtedy zaingeruje w kod newsów co burzy modułową budowę aplikacji.
Celem mojego zaliczenia ma być:
1) Napisanie prostej aplikacji w dowolnym języku, wybrałem PHP która zobrazuje takie aspekty wzorca projektowego jak MVC:
a) Modułową budowę aplikacji

c) Warstwowość aplikcji, oddzielenie logiki od widoku od kontroli
d) Przenośność między różnymi platformami(tutaj planuję zrobić reprezentację widoku jako moduł PDF(niektóre podstrony np dokumenty itp) oraz HTML, i ew łatwą wymianę modeli plik/baza)
I kilka innych ale interesują mnie tylko te 2 techniczne problemy które są wyżej, z resztą sobie poradzę. Nie wolno mi stosować gotowych rozwiązań.