Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem ze skryptem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
csniebo
Witam , nie wiem kompletnie jak napisać skrypt w którym wpisujesz liczbę i możesz dać np jakąś instrukcję do wykonania , mam tylko skrpyt który przenosi do innego pliku.php . poda ktos skrypt w któym można podać liczbę ?
kubek3898
Instrukcję tzn.?

Co do wpisania liczby wykorzystaj HTML i metodę przesyłania POST lub GET
csniebo
żeby można było coś robic , po prostu żeby był kod na podanie liczby a resztę se będę próbował , bo w poradnikach uczą tylko na $date i nic z tego nie rozumiem gdyż np na $stan to samo co na $date nie działa , zryte to trochę ale i tak mam chęci i się naucze , proszę o kod dzięki któremy pojawi się pasek podaj liczbę i przycisk ok i żeby po tym kodzie można było coś robić
Daiquiri
kubek3898 już Ci podpowiedział: wyślij wpisywaną liczbę za pomocą POST lub GET.

Formularz > pole do wpisywania liczby > przycisk zatwierdzający > odebranie wysłanej zmiennej > działanie na niej wedle życzenia.

I tak przy okazji: Temat: Jak poprawnie zatytulowac watek
csniebo
no tyle że ja jeszcze prawie nic nie wiem , ledwo co zmienne i funkcję ogarniam a tu jakieś post i coś jeszcze , może jaśniej?
Daiquiri
Zbuduj formularz w HTML i przeczytaj co nieco o przesyłaniu zmiennych w PHP (nawet w manualu)
kubek3898
Może być takie banalne nawet jak:

1. <form action="skrypt.php" method="post>
  2. <input type="text" name="pole">
  3. </form>

Resztę robisz w PHP, a dokładniej w pliku skrypt.php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.