Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Dziwny problem z polskimi znakami
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
miras
Witam, mam dziwny problem z polskimi znakami, a mianowicie w pewnym skrypcie, niektórzy rejestrujący się użytkownicy dostają w bazie ? zamiast polskich znaków, zdarza się to może 2osobom na 50, czyli rzadko - no ale się zdarza, mam serwer w az i słyszałem, że to niezłe siano jest, planuje się przenieść na jakiś vps, co może powodować ten bug ?

Dzieki z góry!
daniel1302
1) Niewłaściwe kodowanie Strony exclamation.gif!
2) Niewłaściwe kodowanie przy połączeniu z bazą danych(wymagane: UTF-8)

WYMAGANE NIŻEJ: UTF-8 GENERAL CI
3) Niewłaściwe kodowanie bazy danych
4) Niewłaściwe kodowanie tabeli
5) Niewłaściwe kodowanie pola typu text/ char/ varchar
miras
Twoje uwagi byłyby słuszne, gdyby działo się to cały czas.. a to się dzieje raz na kilkadziesiąt razy... kodowanie mam poprawnie ustawione..
daniel1302
A oni czasem nie mają jakiegoś innego kodowania w przeglądarce? Albo może czasem nacisną sobie CRTL+Alt i zmieni im się układ klawiatury? Albo tabela ulega uszkodzeniu. Rzeczywiście dziwne objawy?
miras
też z tą przeglądarką myślałem, zmiana układu klawiatury nie wchodzi w grę, jeszcze może serwer czasami jakiegoś muła łapie i może temu, przenoszę się na nowy serwer.. zobaczymy jak tam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.