Mam problem, ponieważ powoli wkraczam w świat jquery i ajaxa lecz problem sprawiło mi coś jakże błachego.
W mojej zakładce kontaktowej chciałem dać formularz. Wcześniej on działał, bo testowałem i jest ok, lecz gdy wrzuciłem go na platformę, gdzie całość była oparta na ajaxie, który manipulował zakładkami. Php przeładowuje stronę, na stronę główną a formularz się nie wysyła.
Myślę, że musiałbym zastosować jakieś zagnieżdżenie kodu php w js zeby byl jako funkcja.
Próbowałem wrzucić gotowy skrypt ale też bywały jakieś problemy.
Oto fragment mojego kodu który trzeba przerobić, ale nie wiem jak.
{ $email='MAIL_NA_JAKI_MA_WYSŁAĆ'; $temat=$_POST['imie']; $text='Zostal wypelniony formularz na stronie.<br>Mail kontaktowy: '.$_POST["mail"].'<br>Tresc napisanej wiadomosci:<br>'.$_POST["tresc"].' '; $headers = "MIME-Version: 1.0\n"; $headers .= "Content-type: text/html; charset=ISO-8859-2\n"; $headers .= "Content-Transfer-Encoding: 8bit\n"; echo'Twoja wiadomość została wysłana na nasza skrzynkę mailową.<br> Postaramy się odpowiedzieć tak szybko, jak będzie to możliwe.'; } else{ ?> <form action="" method="POST"> <p>Imię i nazwisko</p> <input class="inputek" type="text" name="imie"/> <p>E-mail / telefon</p> <input class="inputek" type="text" name="mail"/> <p>Treść wiadomości</p> <textarea rows="7" class="inputek" name="tresc"></textarea><br> <input class="wyslij" type="submit" value="Wyślij!" name="wyslij" /> </form> <?php } ?>