Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyciągnięcie z bazy odpowiednch pól select
Forum PHP.pl > Forum > PHP
krzysiuus
Witam, mam problem Panowie odnośnie skryptu.

Więc tak mam taki kod w moim skrypcie:

Kod
<? $group = select_groups(); ?>

Jest on odpowiedzialny za listę rozwijaną opcji wygląda to tak po stronie przeglądarki:

Po stronie kodu html:

Chciałbym aby wyświetliły się tylko pola 3 i 4 (value - screen wyżej ) a pola 1 i 2 były niewidoczne z bazy ID.

Tutaj zrzut bazy jak wygląda tabela:

Posunąłby ktoś pomysł jak powinien wyglądać kod:
Kod
<? $group = select_groups(); ?>

aby wyciągał tylko pole 3 i 4?
vodek
Możesz dołożyć jedną kolumnę w bazie np active i obsłużyć w funkcji select_groups(). Najlepiej jakbyś napisał w poście definicję tej funkcji bo nie wiadomo w jaki sposób ona te rekordy z bazy pobiera.
requ12
Niestety nic nie da się wywnioskować bez wiedzy jak wygląda ta funkcja select_groups(), jeśli ona robi zapytanie (SELECT) to dodaj do niego (tego zapytania) warunek WHERE id=3 or id=4
krzysiuus
Hmm mam możliwość edytowania tylko plików szablonu (szablon graficzny) i tam właśnie jest to select_groups() pliki samego skryptu (większość) są zakodowane ioncube.
Pisałem już do autora skryptu może coś podpowie.

Dodam że jest to skrypt seokatalogi.pl może ktoś z Was miał z nim kontakt?

Jest jeszcze coś takiego:

1. <? $groups = select('groups', 'description, cat, home, backlink, my_sub, my_cat, my_search, friend, all_sub, all_cat, sites_link, link_box, premium_box, days, pay, pay_text, pay_account, pay_amount, pay_cur, cats, premium', '', '', ''); ?>

ale to wyciąga tylko wszystkie dane z tabeli i wypisuje.

editt a moze ukryc przycisk w jq?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.