Witam.
W swoim skrupcie zrobilem sortowanie wg wybranego kryterium oraz ASC lub DESC.
I chodzi mi o to ze mam naglowki table Miasto, powierzchnia itp.
I chodzi o to ze jak klikne raz na np. powierzchnia to sortuje mi wg tego pola ROSNACO (ASC) a jak klikne drugi raz w to pole to w linku powinno byc przekazane DESC (i posportowane malejaco) i tak naprzemian.
Niestety moj kodzik przekazuje po kazdym kilknieciu w ten link
zmienia ASC na DESC i odwrotnie jednak za kazdym razem sortuje tylko ASC.
<?php ><td bgcolor=#71B7FE><center><a href=oferta.htm?op=search&sort=cena&jak='.$jaki.'><b>Cena</a></td> ?>
<? ...warunki ........................ $jaki = 'desc'; } elseif($_GET['jak']=='desc'){ $jaki = 'asc'; } elseif ($_GET['jak']=='asc'){ $jaki = 'desc'; } $sql3 =\"SELECT * FROM \".OGLOSZENIA.\" \".$warunki.\" ORDER BY '\".$sort.\"' '\".$jak.\"'\"; print'<center> <tr bgcolor=> <td bgcolor=#71B7FE><center><a href=oferta.htm?op=search&sort=wojewodztwa&jak='.$jaki.'><b>Region</a></td> <td bgcolor=#71B7FE> <center><a href=oferta.htm?op=search&sort=miasto&jak='.$jaki.'><b>Miejscowo¶ć</a></td> <td bgcolor=#71B7FE><center><a href=oferta.htm?op=search&sort=pow&jak='.$jaki.'><b>Powierzchnia</a></td> <td bgcolor=#71B7FE><center><a href=oferta.htm?op=search&sort=cena&jak='.$jaki.'><b>Cena</a></td> <td bgcolor=#71B7FE><center><b>Opis</td></tr>'; ................................. ?>
Bardzo prosze o pomoc.