Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CKeditor i onClick na textarea
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
wujek2009
Cześć.

Używam CKeditor jako edytora tekstowego, który zastępuje zwykłe okienko typu "textarea" - mój problem polega na tym, że chciałbym wykryć czy użytkownik kliknął w takie okienko. Niestety poniższy kod nie działa - ponieważ okienko textarea zostaje ukryte (display: none) i powstanie nowy, osobny kod:
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. $(document).ready(function() {
  2. // textarea ma identyfikator "message" (id)
  3.  
  4. $("#message").click(function() {
  5. alert('click alert');
  6. });
  7. });

Czy ktoś miał już styczność z tym problemem? W jaki sposób wykryć czy użytkownik kliknął w to okienko z edytorem.
Monter08
  1. $("#message").focus(function() {
  2. alert('click alert');
  3. });
wujek2009
Nie działa - właściwie to nie miało prawo zadziałać, ponieważ sam element "message" jest ukryty (display: none) przez CKeditor. Wyświetla się inny edytor, zupełnie inny kod wczytywany przez ramkę iframe.

UPDATE: W tej chwili korzystam z rozwiązania, które działa na takiej zasadzie - że jeśli najedziemy (hover) na formularz (form) to wykonuje się dana operacja. W moim przypadku, dla mojego zastosowania może być - nie jest to najlepsze rozwiązanie, ale nic innego do głowy mi nie wpada.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.