Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [codeigniter]problem z linkiem do css
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
webmaniak
Witam,
mam problem z prawidłowym napisanie linku do css. Tworzona aplikacja jest oparta o codeigniter, co w tym przypadku oznacza że struktura wygląda tak:
-assets
-css
style.css
reset.css
-js
jquery.js
-application
-themes
-myTheme
-views
-layouts
index.php
-system
W public kontroler ładuje layout i wszystko jest fajnie, w pliku index.php mam:
Kod
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="./assets/css/reset.css" />
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="./assets/css/style.css" />

Problem pojawia się przy innym linku, np. po stworzeniu blog/test już pliki css nie są dostępne z poziomu przeglądarki. Nie mam pojęcia czemu, próbowałem sztuczek z base_url() nic jednak nie pomaga. Jakieś czary się chyba dzieją. Nie wiem, może ktoś zdoła zauważyć błąd bo mi już skończyły się pomysłe sad.gif
in5ane
Ja mam tak i działa:
  1. <link href="<?php echo base_url(); ?>public/css/style.css" media="screen" rel="stylesheet" type="text/css">

@edit: Panie kolego, ja teraz doczytałem. Może problem tkwi w tym, że nie masz zrobionych, nawet w miarę prowizorycznych templatków? Może to przykładowe blog/test nie ma całego kodu (w tym meta tagi), który jest w index.
webmaniak
no ale przecież to przykładowe blog/test ładuje tylko zawartość, tam może być jedna linijka i powinno działać, a poza tym nawet na stronie głównej nie działa mi:
Kod
<link href="<?php echo base_url(); ?>assets/css/style.css" media="screen" rel="stylesheet" type="text/css">

W stosunku do Twojego kodu różnica to tylko katalog assets, no a mimo to na głównej nie czyta mi pliku. Może mi ktoś wytłumaczyć co powinno zwracać base_url()? Bo jak jestem w katalogu głównym to mam localhost/nazwa a jak przejde do blog/test to localhost/nazwa/blog/test. no i to na pewno jest jedna z przyczyn dla którego nie działają mi style.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.