Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: trzy problemy Apache+SSL+PHP+MYSQL+Linux
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
horiz0n
Pierwszy problem:

Apache 1.3.31+mod_ssl+php+mysql+gd+freetype

po kompilacji wszystko ok, odpala sie, ale po kilku minutach dzialania zamiast swiecic strony, pokazuje:

critical_create(): semget() failed: No space left on device

wiem ze nie chodzi tu o miejsce na dysku winksmiley.jpg tylko o semafory. robi sie tak dy go odpalam przez xinetd, po odpaleniu z apachectl dziala ok.

w góglach natknalem sie na kilka osob z tym samym problemem ale jednym rozwiazaniem bylo:

ipcs
ipcrm -s xxxxxxx

ale to pomaga na 10 minut.

Drugi problem:

jest sobie strona, strona z zewnatrz wyglada ok, natomiast od wewnatrz (zza masq) tylko glowna wyglada ok, klikniecie na jaki kolwiek link daje error 404. w error_log apacha pokazuje sie cos takiego:

http://81.210.96.2/~horizn/error_log

na maszynce pracuje squid, w ktergo konfigu znajduje sie:

acl lokalne1 dst 192.168.0.0/24 tu_klasa_ip_zew
acl lokalne2 dstdomain tu_domeny_na_tej_maszynce
no_cache deny lokalne1
no_cache deny lokalne2
always_direct allow lokalne1
always_direct allow lokalne2

caly ruch na port 80 przekierowany jest na squida w sposob:

iptables -t nat -A PREROUTING -i eth1 -p tcp --dport 80 -j REDIRECT --to-port 8080

gdy wylacze przekierowanie na squida, to po dlugim czasie (20 sekund) strona sie otworzy wraz z linkami.

gdzie jest problem ?

Trzeci problem:

chcialbym przetestowac 2.0.52+php5.0 tylko nigdzie nie moge znalesc dla tej wersji mod_ssl, czy ktos taka dysponuje ?

PROSZE O POMOC ! szczegolnie zalezy mi na pierwszym i drugim problemie.
Vertical
Problem pierwszy:
Spróbuj zainstalować Apache z RPM-ów
Problem trzeci:
Niestety, nie dysponuję...
horiz0n
na szczescie nie mam redszmaty/fedory. instalowanie czego kolwiek z paczek/pakietow odpada. ale dzieki za odpowiedz winksmiley.jpg
Vertical
Cytat
na szczescie nie mam redszmaty/fedory

Czy posiadanie RedHata to coś strasznego? RPM-y by Ci pomogły, a tak to męcz się smile.gif To może napiszesz jakiego masz Linuxa?
horiz0n
slackware. widzisz ogolnie to uruchamianie z palca jeszcze moge przezyc ale juz nie swiecenie podstron we wspolpracy ze squidem to juz nie winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.