Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: modyfikowanie strony w locie.
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
oval
Witam,
Prawdę mówiąc jestem zielony w tworzeniu/modyfikowaniu strony www i nie wiem od czego zacząć. Chciałbym stworzyć dodatek do konkretnej strony(gry), który blokował by wyświetlanie konkretnych div-ów oraz w dodatkowym okienku wyświetlał informacje z gry przedstawione w bardziej przejżysty sposób niż jest to zrobione w grze.

Z tego co się orientuję do wyciągania tekstu ze strony oraz jego obróbki służy tekst.replace(wzor, zamiennik). Ale nie mam pojęcia jak stworzyć okno/div który będzie się pojawiał za każdym razem po wejściu na określoną stronę. Nie wiem też jak zablokować wyświetlanie określonych div-ów na stronie.

Proszę o jakieś podpowiedzi, linki, co kolwiek byle bym wiedział czego szukać w google.
Pozdrawiam wink.gif
PrinceOfPersia
Cytat
Witam,
Prawdę mówiąc jestem zielony w tworzeniu/modyfikowaniu strony www i nie wiem od czego zacząć.

ale chcesz ją zmodyfikować, bo jest twoja czy chcesz zmodyfikować obcą stronę?

Jeśli obcą stronę, to musiałbyś chyba napisać wtyczkę do przeglądarki, albo skorzystać z dostarczanego przez grę API, ew. napisać zewnętrzny program do jej obsługi.

Jeśli to twoja strona i masz do niej dostęp przez FTP, to jest łatwiej i rzecz sprowadziłaby się do prostego wyszukania divów, podmiany ich na inne, czy dodania nowych.

Cytat
jak zablokować wyświetlanie określonych div-ów na stronie.

same blokowanie można ustawić w różnych filtrach blokujących (np.AdBlock, chociaż nie wiem na ile on jest konfigurowalny).
oval
Chodzi mi o modyfikację cudzej strony.
Adblock nie ma takiej opcji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.