Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Robot google i plik enter.php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
rafaelzg
Witam jestem nowy na forum.
Mam pytanie dotyczy one robotow google i pliku enter.php .
Administruje strona o charakterze erotycznym w związku z tym użytkownik musi przed wejściem na strone potwierdzic że ma skończone 18 lat za to właśnie odpowiada plik enter.php niestety blokuje on ideksacje strony przez roboty .
Czy ktoś wie jak zrobić żeby roboty mimo tego przechodziły do witryny?
Posio
Ogólnie jest to nakaz z góry, pokazywac to "Tak, wchodzę" ? Wchodzac na jakiekolwiek zagraniczne serwisy z tej półki, takiego czegoś już się nei spotyka. Ale z tego co widzę na polskich owszem. Może zamiast pliku Enter, zrobić coś w JS ? i problem zniknie, i akceptacja będzie.
rafaelzg
Sam tego nie napisze bo sie na js nie znam , są moe jakieś gotowce?
rafaelzg
A wie ktos jak to zrobic w htaccess ? konkretnie chodzi o to zeby roboty omijaly te strone i wbijaly sie od razu na serwis.
kipero
Jeśli chodzi o Googlebota to możesz mu w narzędziach dla webmasterów zapodać mapę strony. Poza tym pomoże Ci też dodanie nawet niewielkiego linku na stronie z potwierdzeniem. Można ewentualnie wykryć bota po User Agent i z automatu go przekierować, ale jeśli robot przedstawi się inaczej to wtedy może to zostać potraktowane jako cloaking. Wg mnie najlepiej będzie jeśli zrobisz link ze strony z potwierdzeniem, który będzie mało widoczny dla użytkowników.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.