Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Responsive Web Design] Jaki zastosować próg rozdzielczości?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
adamantd
Witam!
Chciałbym zrobić stronę korzystając z możliwości CSS3 Media a w internecie mało jest na ten temat artykułów szczegółowych -chyba, że ktoś podrzuci linka wink.gif Wszędzie opisany jest jedynie RWD jako całokształt bardzo ogólnie a nie mogę nigdzie znaleźć informacji na temat jakie progi zastosować.

Np. próg (min-width: 1200px) i jakiej szerokości dla tego progu zrobić stronę
próg (min-width: 960px) and (max-width: 1024px) i jaka szerokość dla tego progu?

Jakie progi zastosować i jakiej szerokości strony dla danych progów? Czy ktoś jest w temacie RWD?

Z góry dzięki za pomoc

edit:

Czy dobrym pomysłem było by zastosowanie takich szerokości stron dla takich 4 progów?

1.  
  2. do 479px //szerokość strony 280px
  3. od 480px do 799px //szerokość strony 440px
  4. od 800px do 1023px //szerokość strony 760px
  5. od 1024px do 1279px //szerokość strony 980px
  6. od 1280px + //szerokość strony 1200px
  7.  
Pulpetto
Tak są to dobre progi.
Co do typowych breakpointów - jest parę opcji na ich wyznaczenie. Możesz skorzystać z tych co masz wyżej, możesz też zmniejszając okno przeglądarki sam zadecydować kiedy layout się "łamie". Musisz sam zadecydować jak chcesz zmieniać layout smile.gif
adamantd
Dzięki za odpowiedź -jeszcze nie wiele o tym wiem, a ciężko coś znaleźć po polsku, większość jest pisana strasznie ogólnikowo ale już wiem mniej więcej jak zacząć. Zacznę od zakodowania layoutu w szerokości 1200px a kiedy już będzie gotowa podstawa zajmę się resztą. W zasadzie to chyba chodzi tutaj głównie o menu i banner, ponieważ treść będzie miała szerokość w % więc sama powinna się dopasować, trzeba będzie ustawić dla każdego progu wielkość czcionki i po sprawie. Przynajmniej tak to łatwo wygląda smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.