Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z kartą graficzną
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
aras785
Witam. Dostałem od znajomego kartę graficzna geforce 8800 gts 512 (pci-e). Podłączyłem ją dobrze i chodzi. Karta ma wyjscia tylko dvi więc musiałem kupić przejściówke vga -> dvi (monitor crt). Po włączeniu pojawiały się czasami paski na pulpicie, po odświeżeniu to czyściło itd. Np. przewijajc cały czas w dół scroolem kilka razy "po kreskowało" i blue-screen... Zainstalowałem sterowniki i wszystko dobrze. Zero pasków i śmiga ale wtedy już z rozdzielczością problem. Jest tylko dostępne 640x480. Bez sterowników jaką chcę mogę wybrać. Odpaliłem cod4 i chodził normalnie ale czasami tak jakby obraz się zniszczył i sekundę później śmiga. Pewnie karta padła ale chciałbym mieć pewność. A może przejściówka nie pozwala na zmianę rozdzielczości? Pozdrawiam
ohm
Prawdopodobnie karta była kręcona czyli się, z tego co wiem, przegrzała i ma artefakty wink.gif Ogólnie ciężka sytuacja smile.gif
aras785
A to dlaczego nie można zmienić rozdzielczości? I dlaczego paski są tylko w tedy gdy nie ma zainstalowanych sterowników do karty graficznej? I paski są taki, że np. myszko przejade po nich to znikają.
sazian
widocznie kara nie toleruje tej przejściówka
jeśli masz inny monitor z dvi to go podłącz i zobacz co się będzie działo
aras785
To jest stary crt. Podłączyłem pod monitor LCD (również użyłem przejściówki) i tam wszystko jest dobrze. To chyba crt do wywalenia:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.