Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Netbeans, debugowanie aplikacji z virtual host
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
webmaniak
Witam, tak jak w temacie. Czy ktoś posiada informacje jak debugować aplikację php która jest zdefiniowana przez virtual host. Chodzi oczywiście o lokalne debugowanie, w netbeans. Wszystko mam ustawione, przy normalnej aplikacji wszystko odbywa się jak trzeba, ale jak mam jakiś virtual host to xdebug mi wariuje. Mianowicie jest adres tego hosta ale wiele nie można z działać. Może to ja coś źle robię. Czy ktoś wie jak poradzić sobie z taką sytuacją i mógłby podzielić się tutaj swoją wiedzą smile.gif?
sazian
dokładniej jakie objawy .
Ze stwierdzenia typu "bo mi nie działa" naprawdę można wiele wywnioskować ...
webmaniak
Ok, postaram się dokładniej wytłumaczyć.
Mam jakąś aplikację, ustalam w netbeansie breakpointy w module administratora. Odpalam debugowanie, ale ciągle mam adres:
projekt/index.php?XDEBUG_SESSION_START=netbeans-xdebug
Jak przejść do tego adresu który chce? czyli projekt/panel_admina/ ? Wpisać tej nazwy nie da rady bo cały czas strona się ładuje - F5(w netbeans) nic nie zmienia.
Druga sytuacja: moduł frontendowy - ustawiłem breakpointy dla niego, odpalam debugowanie, ale w netbeans cały czas obecny punkt jest w index.php. Wpisałem na stronie coś w wyszukiwarce - żeby przejść do tego modułu, ale strona nie przechodzi do modułu, a w netbeans nic się nie dzieje - próba użycia F5 kończy się niepowodzeniem sad.gif Może to nie jest problem z virutal hostem, może po prostu nie umiem debugować takiego projektu - nie wiem. Wiem tylko że potrafię debugować zwykłą stronkę. Dlatego proszę o jakieś nakierowanie.
rocktech.pl
Witam.

Klikasz prawym na Project -> Properties -> Run Configuration I podajesz poprawną ścieżkę.
W Advanced masz jeszcze path mapping (Debug URL ask every time zaznacz) i wszystko śmiga.

Po więcej informacji zerknij tutaj https://netbeans.org/kb/docs/php/debugging.html#debug_url
webmaniak
Dzięki za pomoc. Nie pisałem o zmianie nazwy ścieżki, bo to dla mnie oczywiste, zmieniłem ją na samym początku, gdyż bez tego to nic by nie było możliwe. Dzięki za info o tej opcji advanced smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.