Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP] prosty problem z cudzysłowem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-bialko0019-
Kurcze, no zawsze miałem problem z tymi cudzysłowami i teraz już nie mogę sobie w moim przypakdu poradzić.. W echo chce wyświetlić deklarację select`a, czyli w HTML`u daje sobie:

1. <select name="opponent" onchange="PobierzDane('testajax.php?test=' + this.value, 'div');">

i bez problemu. Ale jak chcę teraz ten select wyświetlić w pliku php w echo?

Deklaracja:

1. echo '<select name="opponent" onchange="PobierzDane("testajax.php?test=" + this.value, "div");">';

nie jest poprawna bo w podwójnym cudzysłowiu jest znów podwójny cudzysłów i Javascript tym samym nie działa. Jak to ogarnąć?
matiit
użyj \ przed zagnieżdżonymi w php cudzysłowami
Gość
W tym problem że jest identycznie - dając
  1. echo '<select name=\"opponent\" onchange=\"PobierzDane(\"testajax.php?test=\" + this.value, \"div\");\">';
firebug wyświetla mi

1. <select \"div\");\"="" this.value,="" +="" onchange="\&quot;PobierzDane(\&quot;testajax.php?test=\&quot;" name="\&quot;opponent\&quot;">

Próbowałem zamienić, że na początku zamiast echo ''; dać echo ""; i w środku zamienić aposrtofy, ale problem mam ten sam... Nawet encji próbowałem, też nie mogę sobie poradzić.. ?
matiit
  1. echo "<select name='opponent' onchange=\"PobierzDane('testajax.php?test=' + this.value, 'div');\">"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.