mam taki kod:
function ruben($url, $show=0) { $cookiePath='cookie.txt'; $ch = curl_init(); curl_setopt($ch, CURLOPT_REFERER, "http://www.google.pl"); curl_setopt($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1); curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, $cookie_file); curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEFILE, $cookie_file); curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, 'Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl; rv:1.8.0.3) Gecko/20060426 Firefox/1.5.0.3'); curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url); curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); curl_setopt($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYHOST, false); curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 1); curl_setopt($ch, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, 0); curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTPPROXYTUNNEL, false); curl_setopt ($ch, CURLOPT_PROXY, '$IP:$PROXY'); $exec = curl_exec($ch); if($exec) { if($show) { } return $exec; } else { } }
Próbuję połączyć się ze stroną za pomocą Curl, poprzez proxy. Wszystko działa fajnie, tylko nie wiem jak wskazać, aby docelowa strona zapisywała cookie u mnie w $cookie_file. Aktualnie próbuje ona to robić na serwerze proxy, co w rezultacie doprowadza do komunikatu ze strony docelowej, że przeglądarka nie obsługuje cookie i prosi je uruchomić. Gdy próbuję się połączyć bez proxy to wszystko śmiga ładnie. Da się to jakoś rozwiązać? Jeżeli tak, to jak można tego dokonać?