Jestem nowy na forum i raczej nie zagoszczę tutaj długo jednak chcąc skorzystać z waszej gościnności, zaczynając od początku:
Jestem studentem III roku elektroniki i telekomunikacji na Politechnice Rzeszowskiej i pojawił się przedmiot "Technologie aplikacji internetowych" po co nie wiem, można by w nieskończoność krytykować system szkolnictwa ale i tak to nie-da, w każdym bądź razie kazano elektronikowi który przez 3 lata bawił się w symulacje obwodów, projektowanie itd zrobić projekt

Moj projekt to strona do przeglądania PDfów not katalogowych poszczególnych mikroprocków jednak sam html nie wystarczy i musi być kombinacja przynajmniej 2 języków mianowicie, chciałem się zwrócić z prośbą o stworzenie mi skryptów które będę mógł wkomponować do htmla tzn. poprzez klikniecie na obrazek zostanie otworzona aplikacja gadu-gadu, stworzenie miejsca do napisania adnotacji oraz poprzez naciśnięcie przycisku wyślij to co było tam napisane będzie widoczne na innej stronie, oraz coś w stylu dodawania komentarzy na stronie.
prosił bym bardzo o pomoc bo chcąc nie chcąc tego nie ogarnę, jeżeli ktoś ma stronę w której są wykorzystane takie rozwiązania oraz po-części samouczek php dobrze wytłumaczony również bym prosił o taki link.