Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: /start: error while loading shared libraries: libmysqlclient.so.16: wrong ELF class: ELFCLASS64
Forum PHP.pl > Forum > PHP
inside002
Witajcie, ostatniego czasu zaczynam coraz poważniej wchodzić w świat gier komputerowych i serwerów pod linuxa lecz niestety mam problem.
Posiadam system Debian 6 64bitowy którego nie moge zmienić na wersje 32 bitową, lecz potrzebuje mieć zainstalowane libmysqlclient.so.16 w wersji 32bitowej.
Aktualnie jest zainstalowana domyslnie wersja 64 bitowa niestety,
Na serwerze jest zainstalowane ia32-libs.

Błąd:
/start: error while loading shared libraries: libmysqlclient.so.16: wrong ELF class: ELFCLASS64

Prosze o pomoc smile.gif
mar1aczi
Co ma wspólnego Twój problem z PHP?
Jak doszło do powstania błędu?
sowiq
Kolego, skopiowałem Twój komunikat błędu do Googla i od razu znalazłem odpowiedź: http://forum.pclab.pl/topic/668176-libmysqlclient/

Google nie boli.
inside002
Witaj, tutaj nie chodzi o libmysqlclient.so.15 tylko o 16 bo takowego serwer wymaga niestety, i tam kolega ma zainstalowany system 32bit (nie pisałbym wtedy tutaj) a ja mam 64.
Chyba jednak słaby dział wybrałem do tego tematu, jeżeli aż tak razi w oczy prosze o przeniesienie.
ohm
A można wiedzieć po co lib 32bitowy na 64bitowym systemie?
inside002
ponieważ serwer gry który chce uruchomić korzysta z 32bitowej aplikacji nie 64. Niestety posiadam tylko serwer z 64bitowym systemem i nie moge go zmienic smile.gif
ohm
Czyli ta gra wymaga libmysqlclient tak?
inside002
tak lecz w wersji 32 bitowej.
ohm
Jakie distro i w jakiej wersji?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.