me_how
7.05.2013, 13:46:10
Witam
szukam wszędzie i nie mogę się doszukać choć problem wydaje się banalny:/ Mam formularz z polem input o nazwie 'rej' chciałbym żeby po kliknięciu na submit formularz skierował do strony index.php?wartosc=$_POST['rej']
Cały problem polega na tym że w momencie kikania w submit owe 'rej' jest jeszcze puste. Może dałoby się podczas sprawdzania formularzu : jeśli wszystko ok skieruj do pliku obsługującego formularz i tu np. daje
return true;
parent.location.href=\"form.rej.value.htm\";
lecz to nie podstawia zmiennej z formularza:/
Niestety nie potrafie sobie z tym poradzić.
Greg0
7.05.2013, 13:59:13
Zmień metodę wysyłania formularza z POST na GET.
me_how
7.05.2013, 14:04:51
ale kiedy dam get to link wygląda brzydko tj pole=wartosc&pole2=wartos
a ja chce ustawić własny link np. wartosc_wartosc2.html
Greg0
7.05.2013, 14:17:56
W takim razie wyślij formularz do pliku, który odbierze interesujące Cię pole POSTem i wykona odpowiednie przekierowanie
me_how
7.05.2013, 14:28:35
eeee kombinacje... jak do tej pory doszedłem do sytuacji w której skrypt obsługujący formularz kieruje action do dowolnego znaku który wpiszę:
var link = form.rej.value;
parent.location.href=link;
return true;
Powyższe ładnie przekirowuje do pliku o wartości podanej w rej lecz nie wiem jak dopisać do tego ".html" ponieważ jak kombinuje to wyskakuje błąd "undefined"
hmmm jak robię tak:
var link = form.rej.value;
var link2 = \".html\";
parent.location.href=[link,link2];
to przekierowuje mnie do linku: wartosc,.html - a jak zrobić żeby ten przecinek się nie wyświetlił ?
Greg0
7.05.2013, 14:33:53
Kod
var link = "plik.php?get="+form.rej.value
Z JS też są kombinacje
me_how
7.05.2013, 14:39:35
właśnie o to mi chodziło. Nie znam się na js tylko mam ledwo podstawy.
Dzięki za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.