Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serwer z Windows
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Phobos71
Cześć,
czy na serwerze z Windowsem mogę normalnie istalować/uruchamiać programy takie jak u siebie na komputerze?
Potrzebuję serwera pod nie duży program, który by działał 24/h i łącząc się z internetem wykonywał skrypt.
Możecie polecić jakąś zaufaną i niedrogą firmę, która świadczy takie serwery? Na co zwrócić uwagę szukając takiego serwera?
mstraczkowski
Tak, windows server to nadal windows, można na nim instalować normalnie programy.

Jednak ciężko coś polecić, zawsze serwery z windowsem są droższe niż z linuxem
I nie spotkałem się z inną ofertą z windowsem niż dedyk (ew. VPS)
Phobos71
Dzięki.
Proszę jeszcze o odpowiedź: czy taki serwer obsługuje się tak jak każdego Windowsa? Czy normalnie zainstaluję tam program i będę go uruchamiał np. z pulpitu?

Mam jeszcze pytanie: czy na każdym VPS'ie mogę mieć Windowsa?
Proszę również o podanie godnych polecenia firm świadczących takie usługi w przyzwoitych cenach.
Serwery dedykowane w moim przypadku odpadają ze względu na cenę.

Jeżeli możecie, proszę też o zerknięcie na ofertę tej firmy. Czy taki serwer w opcji 'Home' by wystarczył dla mnie?
HostIt.pl
!*!
Serwer który podałeś to zwykły serwer postawiony na windows. Nie będziesz mógł z jego poziomu połączyć się chociażby zdalnie czy uruchomić programów w cronie harmonogramie.

Żeby to zrobić potrzebny Ci VPS/Dedyk.
chris1
A powiedz co to za program? Może jest jakiś odpowiednik napisany w asp.net - a taki skrypt już na hostingu windows uruchomisz
Jak wspomniał @mstraczkowski do uruchomienia .exe potrzebny Ci będzie dostęp do RDP, a to tylko na minimum VPS.

Cytat
Nie będziesz mógł z jego poziomu połączyć się chociażby zdalnie czy uruchomić programów w harmonogramie.

To już zależy od panelu do zarządzania wirtualką. Ten z hostit.pl ma możliwość uruchamiania zaplanowanych zadań.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.