W sumie nie wiem jak nazwać ten problem. Chciałbym stworzyć coś takiego, że jeśli system odliczy 30 sekund(połączone z licznikiem w czasie rzeczywistym) wykona jakieś zapytanie do mysql i za jednym odświeżeniem pokaże odświeżone dane...
Jak zawsze poszukałem chwilę w googlach i znalazło coś takiego odnośnie licznika:
<script type="text/javascript" language="JavaScript"> <!-- // Niniejszy skrypt pochodzi z serwisu "JavaScript w przykladach" // Copyright (C) 1999 Maciej Szczepaniak <maciek@wls1.ch.pwr.wroc.pl> // Skrypt objety jest licencja GNU General Public License. // Koniecznie przeczytaj pelna informacje o licencji pod adresem: // <a href="http://javascript.jest.o.k.pl/archiwum.html#l" target="_blank">http://javascript.jest.o.k.pl/archiwum.html#l</a> // String do wyświetlenia var OutStr = ""; // Jedno 'tyknięcie' zegara. function tick() { if ( CurrDate.getTime() < BigDate.getTime() ) { if ( CountSecOnly ) tickSec(); else tickNorm(); TimerID = setTimeout("tick()", 975); } else OutStr = "Koniec świata już nastąpił"; document.forms[0].cntdwn_fld.value = OutStr; } // Wyświetlenie czasu przy widoku "tylko sekundy". function tickSec() { var SecondsLeft= // Dodajemy zera na początku jeśli jest mniej niż 8 cyfr: SecondsLeft = "" + SecondsLeft; // liczba na string SLL = SecondsLeft.length; for (var i=8; i>SLL; i--) { SecondsLeft = "0" + SecondsLeft; }; OutStr = "Do końca świata zostało " + SecondsLeft + " sekund."; } function setMode() { CountSecOnly = (document.forms[0].jaki_lst.selectedIndex == 0); if (document.forms[0].data_lst.selectedIndex == 0) { RokPrzed = 2013; } else { RokPrzed = 2012; } } // --> </script> <body onLoad="setMode(); tick()"> <form action=""> <input name="cntdwn_fld" type=text size=65><BR> Koniec świata nastąpi: <SELECT NAME="data_lst" onchange="setMode()"> <option value="y2k" selected>20</option> <option value="c20">8.05.2013</option> </SELECT><BR> Czas pokazuj <SELECT NAME="jaki_lst" onchange="setMode()"> <option value="sec" selected>w sekundach</option> <option value="full">w długiej formie</option> </SELECT> </form>
Ale niestety nie umiem tego edytować żeby nie musiało być wysyłanego postem czasu...
Mam nadzieję, że ktoś wesprze dobrym słowem i naprowadzeniem na temat tego