Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: premium sms
Forum PHP.pl > Forum > PHP
napinaczmichal
Witam potrzebuję pomocy jestem początkujący ;] a mianowicie jak zrobić, aby do bazy danych dodawano każdy numer telefonu, który wyśle sms premium da się w ogóle to powiązać ?
Dominator
Musiałbyś powiązać to z jakimś systemem SMS API. http://www.smsapi.pl/
napinaczmichal
z tego co wyczytałem to umożliwiają oni wysyłanie sms z mojej strony ale nie widziałem nic do rejestracji użytkowników, którzy odpowiedza na sms chodzi o to, że na numer xxxxxxxx ktoś wysyła sms o tresci xxx i tym samym automatycznie dodaje się nowy rekord w bazie danych z godzina, minuta i sekunda wysłania sms
Wazniak96
Zobacz platnosci-online Zobacz ofertę SMS Premium Pro. Nie jestem do końca pewien ale z tego co wiem jest możliwość uzyskania możliwości wysłania do 3 sms zwrotnych, chyba nawet w określonym czasie(osobiście wątpię, żeby jakakolwiek firma podawała numery) wink.gif
napinaczmichal
tak chyba tez nie da rady nie potrzebuje sms zwrotnych użytkownik na stronie czyta na jaki numer ma wysłać sms i o jakiej treści i jak wyśle to widnieje w bazie danych i to tyle ale właśnie nigdzie tego znaleźć nie mogę
markonix
A musi to być koniecznie premium SMS?
Są opcje aby czytać odebrane SMSy wysłane na normalny numer (albo specjalny).
W przypadku premium zazwyczaj u operatorów widać tylko pierwszych 6 cyfr numeru, być może uznano, że jeżeli ktoś wysyła premium sms to chce otrzymać "anonimowo" kod. Dla sprzedawcy nie jest istotne z jakiego numeru kod został zakupiony.
napinaczmichal
miało to być tak, że do wygrania 20 tys zł i wygrywa ten kto wyśle sms najbliżej pełnej godziny do tego był potrzebny czas wysłania sms i numer, żeby się skontaktować z tą osobą a premium sami rozumiecie, bo to konkurs
markonix
Średni konkurs. SMSy różnie dochodzą, zwłaszcza premium poza tym jeżeli wszyscy zaczną wysyłać o pełnej godzinie to tym bardziej numer dostanie laga.
napinaczmichal
odbiegamy od tematu ;] ale wie ktoś jak zrobić coś takiego ?
markonix
Skoro masz 20 000 zł na nagrody i jednocześnie jesteś początkujący to szybciej będzie to zlecić jakiejś firmie, która się w tym specjalizuje, a nie pytać na forum.
Przecież to nie jest kwestia jednego skryptu - tu wchodzą kwestie infrastruktury telekomunikacyjnej, a potem kwestie samego systemu, który w PHP pewnie też ciężko będzie napisać bo trzeba by było być bardzo konsekwentnym jeżeli chodzi o czas - nie można by było się ograniczać do sekund.

Dochodzą jeszcze kwestie prawne czy taki konkurs nie podchodzi pod grę losową.
Niby jest tu jakiś element nielosowy ale lepiej mieć pewność i opinię specjalisty albo źródła.
napinaczmichal
jeżeli chodzi o losowość to już się dowiedziałem i nie jest to gra losowa więc komisja nie musi być obecna ;] a orientuje się ktoś ile może kosztować "zbudowanie" czegoś takiego przez firmę ?
markonix
oferia, zlecenia.przez.net itp.
Odezwie się pewnie firma, która już takie coś robiła bo swego czasu było pełno tego (teraz modniejsze jest zdzieranie kasy na płatnych subskrypcjach).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.