Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Padaczka;)
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
floatman
A rzeczy wygladala mniej wiecej tak... serwer na mdk 10 (apache 2.0.38+php4.1.3+MySql 4(z kawalkiem)) dzialal sobie slicznie przez blisko rok... az pewnego jesiennego wieczoru (wczoraj) zachcialo mi sie przetestowac osobiscie eZpublish'a no i...
Instalacja (poczatkowa) przebiegala sprawnie (przez www)... Do niemal samego konca... Wtedy to czas wykonywania skryptu przekroczyl magiczne 30 sekund, po czym zdecydowalem sie w php.ini zmienic wartosc na wieksza najpierw 45, pozniej 60 na koncu zdaje sie, ze nawet na 90 ale... efekt byl wciaz ten sam... minelo 30 sekund blink.gif Coz. Pomysalem sobie, ze widocznie skrypt ten nie pojdzie. Wypadaloby go wywalic, jednak... wczesniej cos mnie podkusilo coby sprawdzic jak inne moje stronki dzialaja na serwerze (wiadomo php te sprawy, liczniki gosci i statystyki ogolnie...) i szok... zamiast wczytywania stron php, probowal zapisywac mi je jako pliki ohmy.gif Ladnie. Pomyslalem. Szybkim krokiem palcy udalem sie do plikow konfiguracyjnych apacha hm wszystko ok. Wiec moze restart calego serwera? Uuu Znowu kicha. Po 4 godzinnej walce (do 4 nad ranem a o 6 musialem wstawac !) Postanowilem sie poddac. Dzisiaj zasiadlem z zamierzeniem... wywalam pakiety (rpmy) i instalujemy apache+php od nowa. Uparty duren ze mnie. Nic z tego! Po tym zabiegu serwer nie zmienil swojego stosunku do plikow php. Na nic zdaly sie moje prosby (awaryjna plytka z najnowsza wersja apache i php jaka posiadam). Na nic grzebanie w konfiguracji (ktora przez rok byla super). Po prostu cos trzasnelo i nie wiem gdzie...
Zatem moze ktos ma pomysl jakis co to u licha sie stalo? blink.gif

----
Prosze zmienic temat na odpowiedni inaczej zamkne
hwao
bela
może masz coś skopane z ustawieniami typów mime
floatman
Cytat
application/x-perl              perl pl
application/x-php              php php3 php4

To fragment apache-mime.types. Co bym nie robil, ktorej wersji apache i php nie zainstaluje z paczek (rpm) ciagle probuje mi zapisywac strony w php jako pliki hm modul php jest ladowany... ale nie dziala nie zaleznie od wersji hm zastanawiam sie czy to juz nie wina systemu... formacik chyba mnie czeka i stawianie wszystkiego od nowa blink.gif a chcialem jednak tego uniknac...
Luke
Dlaczego przed instalacja nie zapoznales sie z tym link

Twoj system nie spelnial wymagan jakie stawia sobie eZ publish ...
Riklaunim
Przerost wymogów nad możliwościami.
Luke
Cytat
Przerost wymogów nad możliwościami.

a to chyba temat na nowa dyskusje?
floatman
Cytat
Twoj system nie spelnial wymagan jakie stawia sobie eZ publish ...

Jak pisalem posiadalem wszystko i wszystko dzialajace od ponad roku...
a jesli chodzi o wymaganie eZpublish...
Cytat
A database, currently supported are: MySQL version 3.23 or later, and PostgreSQL version 7.3 or later.
Apache 1.3 or 2*, or another web server with php support.
Apache modules, at least mod_php.
php version 4.3.2 or later, with the pcre extension enabled.
ImageMagick
Wymagan nie spelnialo jedynie php, ale to nie powod do tego aby namieszac tak w systemie aby zdemolowac niemal caly serwer heh... Zazwyczaj jak instalujesz jakies oprogramowanie i cos nie spelnia wymagan jest sie o tym informowanym a instalacja zostaje wstrzymana...

Mam nauczke na przyszlosc heh wazne, ze odratowalem wczesniejsze stronki hehe

Po kompilacji apache (2.0.52) i php (4.3.9), php znowu dziala (z pakietow rpm sie nie dawalo, staral sie je zapisywac na dysku...), a z eZpublisha nie bede korzystal hm uprzedzilem sie do niego... tongue.gif

Do hwao:
Mozesz zamknac, albo samemu zmienic temat, mi brak pomyslow...

PS

Jak sie okazalo, jednak wersja php pod ktora probowalem zainstalowac eZpublish to byla... 4.3.4 hm wiec system spelnil wszelkie wymagania, a mimo to serwer zdechl... znaczy sie od tamtej pory ilekroc instaluje paczki (rpmy) nie obsluguje php, a probuje je sciagac jak powiedzmy pliki *.zip...
Zatem odpada powod niespelnienia wymagan... heh jakies inne pomysly?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.