Tabela ,,tabela1" w bazie wygląda tak:
| id |mail | rzecz | data | imię |
Po zarejestrowaniu użytkownik dostaje przez A_I numerek.
Kiedy dodaje rekord do tabeli ,,tabela1" wypisuje tylko mail, rzecz, data, imie a id dopisuje mi sie same i to właśnie działa.
Chciałem zrobic jeszcze opcje wyświetlania rekordów (rekordy wyswietlaja sie tylko te ktore id ich zgadza sie z id uzytkownika) oraz usunięcia poszczegolnego z bazy za pomocą submit. Wyświetlić mi się udało ale usunąc się nie chce. Chce usunąć też poszczególny rekord nie wszystkie.
W bazie może być wiele rekordów dlatego są id by każdemu użytkownikowi były przepisane jego rzeczy. Więc pytanie miało wyglądać tak ,,Znajdz mi w tablicy ,,tabela1" wszystkie wiersze zawierajace id uzytkownika pozniej znajdz mi rzecz a nastepnie usun caly wiersz z bazy". Czemu szukam jeszcze rzeczy bo uzytkownik moze miec pare wierszy z tym samym id a rzecz jest unikalna. Mam nadzieje, że teraz jest wszystko zrozumiałe.
NP.
| id |mail | rzecz | data | imię |
| 1 | ---- | kapsel | ---- | ----|
| 1 | ---- | guma | ---- | ----|
| 2 | ---- | kalosze |---- | ---|
To sa przykladowe wiersze w bazie rozchodzilo mi sie o to ze po nacisnieciu klawisza usunie mi dany wiersz a znajdzie go pierw po id a pozniej po rzeczy.
Odkryłem, że po id umie to znaleźć wiersze ale odpowiedni wiersz po rzeczy to już nie.
$zapytanie2 = "DELETE FROM `tabela1` WHERE `id`='$id' and `rzecz`='$wiersz[2]'";
Może inaczej trzeba sformułować pytanie?