Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: cache'owanie części obliczeń
Forum PHP.pl > Forum > PHP
binio
Mam następujący problem

Mam pętle która wyciąga 100 rekordów.
Dla każdego rekordu pobierane są dodatkowe wyliczenia - około 20 różnych wyników.
Te wyniki są wyliczane za pomocą dość skomplikowanych wzorów, są czasochłonne.

Jesli skrypt ma zwrócic po 20 danych w 100 wierszach to zajmuje mu to ogrom czasu jak na php (z 2 min trzeba czekać sad.gif ).

Szukałem rozwiązania z tabelami tymczasowymi ale to odpada gdyż na przemian korzystam z kilku baz i zawartość tabeli tymczasowej sie kasuje.

Moje pytanie do ekspertów smile.gif
Czy da się zrobić tymczasowe zapamiętywanie wyników dla pobranego rekordu lub po prostu wyświetlenie go na ekranie, potem drugiego itp. Zeby skrypt nie czekal az wszystko wyliczy i wyswietli.

PS. W skrypcie korzystam z sesji.
hwao
1. Wes wszytkie dane w tablice (array" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual).
2. serialize" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ta tablice.
3. Zapisujesz plik i do niego tablice ktora zostala potraktowana serialize
4. Potem na poczatku mozesz sobie sprawdzaac kiedy ostani raz plik był zapisany i albo z nieog czytac albo robic nowy

---
Odczyt.
1. Zaladuj caly plik do zmienej
2. Wes ta zmiena unserialize i masz ta tablice co na poczatku z danymi
binio
Cytat(hwao @ 2004-10-09 09:54:13)
1. Wes wszytkie dane w tablice (array" target="_blank ta tablice.
3. Zapisujesz plik i do niego tablice ktora zostala potraktowana serialize
4. Potem na poczatku mozesz sobie sprawdzaac kiedy ostani raz plik był zapisany i albo z nieog czytac albo robic nowy

---
Odczyt.
1. Zaladuj caly plik do zmienej
2. Wes ta zmiena unserialize i masz ta tablice co na poczatku z danymi

Hmm
Nigdy nie uzywalem serialize ale skoro to pomoze to juz doczytuje co to za cudo smile.gif
Thanks
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.