Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][jQuery] Slider, pokazujący bieżącą wartość.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bdd
Witam, mam problem poziomu raczkującego w jQuery, mianowicie mam taki oto skrypt:
  1. <script>
  2. $(function() {
  3. $( "#slider" ).slider({
  4. value:1,
  5. min: 1,
  6. max: 1000,
  7. step: 1,
  8. slide: function( event, ui ) {
  9. $( "#amount" ).val( ui.value );
  10. }
  11. });
  12. $( "#amount" ).val( $( "#slider" ).slider( "value" ) );
  13. });
  14.  
  15. </script>
  16. <input type="text" id="amount"/>
  17. <div id="slider"></div>

1. Problem pierwszy:

Działa rzecz jasna, w polu input wyświetla mi wartość z zakresu 1-1000 jaką sobie wybiorę, jednakże miłoby było, gdyby w formularzu, w którym owy skrypt się znajduje, pod inputem wyświetlała się ustawiona wartość, np.: Wybrałeś 234 na sliderze., której nie mogę ruszyć jak w inpucie text'owym.

Niby proste, ale nie wiem jakiego znacznika html użyć by móc wprowadzić do niego id=amount...
Żeby nie było że jestem leniem, szukałem po necie, ale większość google wypluwa mi jako slidery do zdjęć i innych bzdetów, z którym ów powyższy skrypt nie ma się nijak w swej odpowiedzi.

2. Problem drugi (bazuje na problemie pierwszym):

Nie mam pojęcia do końca jak to ugryść, chcę aby zakres nie był od 1 do 1000, tylko od 1 do 86399 (czyli 24*60*60 - 1), w input podawałby liczbę z tego zakresu, zaś w formularzu wyświetlane byłoby dla ustawienia taką oto informację (przykłady):
47 - 0 godzin 0 minut 47 sekund
835 - 0 godzin 13 minut 55 sekund
80168 - 22 godzin 16 minut 8 sekund

Proszę o pomoc, gdyż dla mnie to co jest górą, dla Was może kamieniem.
Pozdrawiam.
Arcioch
Proszę bardzo smile.gif http://jsfiddle.net/3PBGB/2/
W razie problemów śmiało pytaj smile.gif

Pozdrawiam
Arcio
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.