Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]logowanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
nikestylex7
Mój problem polega na tym gdy się zaloguje wszystko gra lecz gdy odświeżę stronę to znowu mam panel logowania. Skrypt podpina sesje lecz nie wiem jak na niej zostać.
to moj skrypt logowania:
  1. <script>$(document).ready(function(){
  2. $('form').submit(function(){
  3. var login = $('#login').val();
  4. var pass = $('#pass').val();
  5. $.post("checklog.php", { 'login': login, 'pass': pass }, function(data){
  6.  
  7. if(data.efekt == 1){
  8.  
  9. $('#panel').load('container.php');
  10.  
  11. }else if(data.efekt == 2){
  12.  
  13. $('#panel').text('Nieprawidłowy login lub hasło.');
  14.  
  15. }else if(data.efekt == 3){
  16.  
  17. $('#panel').text('Nie aktywowałeś jeszcze konta, aby to zrobić udaj się do swojej skrzynki. Jeśli nie doszedł do Ciebie kod weryfikacyjny, wyślij go ponownie.');
  18.  
  19. }else if(data.efekt == 5){
  20.  
  21. $('#panel').text('Wpisz login i hasło.');
  22.  
  23. }else if(data.efekt == 6){
  24.  
  25. $('#panel').text('Wpisz login i hasło.');
  26.  
  27. }else{
  28.  
  29. $('#panel').text('Błąd!');
  30.  
  31. }
  32. }, "json");
  33. });
  34. }); </script>
gitbejbe
na JS się zabardzo nie znam, ale skoro tworzy Ci się sesja i logowanie przechodzi pomyślnie, to musisz zrobić obsługe warunku dla tego skryptu, czyli sprawdzić czy sesja istnieje i dopiero wykonać konkretną akcje. Wg mnie najlepiej chyba takie rzeczy robić w php
nikestylex7
Tylko jak sprawdzić w js czy sesja istnieje jeśli tak to zostaje na danej stronie jeśli nie przenosi do strony logowania

?
Arcioch
W php sprawdzasz i wysyłasz jsona jQuery.getJSON smile.gif chodź takie sprawdzanie jest bez sensu chyba, że cała strona jest na ajaxie smile.gif nie lepiej w php sprawdzać i na podstawie tego ładować odpowiedni widok smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.