Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Kilka plików jako jeden panel
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dawidos_95
Witam. Chcę się zapytać jak zrobić jeden rozbudowany panel z kilku paneli oraz jak potem zrobić np taki link: "game.php?action=market&module=index&type=items" <= tutaj są dwa pliki. Chcę coś takiego zrobić na forum mybb.
maniana
Odpal sobie wyświetlanie $_GET
Cytat
print_r($_GET);
To jest tablica, pobierasz jej wartości i dołączasz pliki używając include. Np. tak:
Cytat
include 'katalog/prefix.'.$_GET['zmienna'].'.php';
Nie jest to ładna metoda, dlatego wcześniej użyj file_exists by sprawdzić czy to jest twój plik i czy on istnieje.
dawidos_95
Cytat(maniana @ 27.05.2013, 20:50:50 ) *
Odpal sobie wyświetlanie $_GET To jest tablica, pobierasz jej wartości i dołączasz pliki używając include. Np. tak: Nie jest to ładna metoda, dlatego wcześniej użyj file_exists by sprawdzić czy to jest twój plik i czy on istnieje.

Okey, zrobiłem z file_exists. Ale teraz mam problem jak daję tak:

1. <?php
  2.  
  3. if($mybb->input['module'] == 'index') //group.php?action=market&module=index&type=cars
  4. {
  5.  
  6. $asd.='<tr><td class="trow1">index</tr></td>';
  7. add_breadcrumb("Home", "group.php");
  8. eval("\$asd = \"".$templates->get("asd")."\";");
  9. output_page($asd);
  10. }
  11.  
  12. if($mybb->input['module'] == 'index' && $mybb->input['type'] == 'cars') //group.php?action=market&module=index&type=cars
  13. {
  14.  
  15. $asd.='<tr><td class="trow1">cars</tr></td>';
  16. add_breadcrumb("Home", "group.php");
  17. eval("\$asd = \"".$templates->get("asd")."\";");
  18. output_page($asd);
  19. }
  20.  
  21. if($mybb->input['module'] == 'index' && $mybb->input['type'] == 'doors') //group.php?action=market&module=index&type=doors
  22. {
  23.  
  24. $asd.='<tr><td class="trow1">doors</tr></td>';
  25. add_breadcrumb("Home", "group.php");
  26. eval("\$asd = \"".$templates->get("asd")."\";");
  27. output_page($asd);
  28. }
  29. ?>

to pod tym linkiem group.php?action=market&module=index&type=cars podwaja mi szablony i pokazuje zawartość z index a pod tym group.php?action=market&module=index jest wszystko dobrze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.